Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Монтаж на кухненска качулка в частна къща

съдържание


1. Целта на аспиратора.
2. От какво се състои системата и необходимия набор от инструменти.
3. Предварителна работа.
4. Монтаж на изпускателната система.
5. Тестване на кухненската качулка през зимата.
Над печката е разположена качулка, предназначена за вентилация и почистване на замърсен въздух (сажди, миризми) или нейното движение извън помещенията. Инсталирането на кухненска качулка е отнемащ време процес, ако нямате вентилационен отвор, който изисква основни знания и умения в областта на електричеството, ако трябва да прехвърлите или свържете отново контакта. Останалата работа не е трудна, основното е да имате практически умения в строителството.
От какво се състои системата и необходимия набор от инструменти и материали.
Предлаганата вградена битова изпускателна система се състои от:
- вентилатор с маслена уловка и локално осветление;
- изпускателен канал;
- преходни елементи;
- велпапе, с диаметър 115 mm;
- въздуховод, дълъг 300 мм и диаметър 130 мм;
- вентилационен връх с възвратен клапан с диаметър 130 мм.
Захранването се доставя чрез електрически контакт, който се намира във вътрешната зона на капака за качулки.

Предварителна работа.


Монтажът на кухненска качулка започва с определяне на местоположението му. След това се начертават кръгове върху носещата стена под канала, с разрез 130 мм и гнездо с диаметър 65 мм. Чрез перфоратор и дълга бормашина се пробиват дупки по контура на бъдещия вентилационен отвор и в центъра му. Дупка с диаметър повече от 130 мм се избива с връх през дупките. Корона или тренировка (6 - 12 мм) и копче подготвят място за кутията под изхода. От разклонителната кутия, спазвайки стандартите за инсталиране на електрически системи, се набива строб или се нарязва на гнездо и се полага двужилен меден проводник с напречно сечение от два милиметра, така че краищата му да висят от посочените кутии с 150 - 200 мм. Alabaster е фиксирана кутия под изхода и проводника. Върху циментовия разтвор, под ъгъл от 5-10 градуса спрямо уличната страна, е монтиран въздухопровод със сечение от 130 мм.
Монтаж на аспиратор

След като разтворът изсъхне, стената се изравнява с шпакловка за стартиране и завършване.
Монтаж на аспиратор

След втвърдяването на разтвора се извършват довършителни работи. Краищата на вградения проводник се почистват от изолация и се свързват към фазата, нулата и клемите на изхода, който след това се инсталира на редовното си място.

Монтиране на изпускателната система.


1. Монтаж на пик. На фасадата на сградата, на нива е прикрепен козирка с възвратен клапан.
Монтаж на аспиратор

В случай на силно отклонение по вертикалната ос, клапанът ще бъде в отворено положение, докато системата за отстраняване на въздуха е бездействаща.
2. Подготовка на кутията. Вградената качулка е монтирана в кутия с дълбочина 305 мм, изработена от ламинирано ПДЧ (дебелина 16 мм) и е затворена от фасада от МДФ. Останалите размери са показани на снимката.
Монтаж на аспиратор

В задната стена и в рафта от ПДЧ, прорезните елементи под гофрирането (напречно сечение 140 мм) и гнездото, чийто край е защитен от влага от силикон, се изрязват с мозайката. На вътрешния рафт, по-близо до ъгъла, се пробива дупка с диаметър 8 - 10 мм, за да се установи електрически кабел.
Монтаж на аспиратор

Кутията с качулка е свързана с други шарнирни кухненски шкафове.
3. Монтиране на висящите чекмеджета към стената. Регулируемите тенти са прикрепени към кутиите.
Монтаж на аспиратор

На стената се извършва маркиране и закрепване на щангата за балдахини. Кутиите са окачени и поставени според нивото.
4. Монтаж на прехода.Преход от секция 125 (външен размер) към 115 мм (вътрешен диаметър) се вкарва в канала от вътрешната страна на канала.
5. Инсталиране на кухненска качулка. През подготвения отвор на рафта се вкарва кабел, а изпускателното устройство веднага се фиксира към него. Към кабела е свързан щепсел. Единият край на алуминиевото гофриране 115 мм се вкарва в канала, другият се захваща на дюзата на устройството.
Монтаж на аспиратор

Щепселът се вкарва в контакта и се проверяват всички режими на работа на устройството.

Тестване на кухненската качулка през зимата.


По време на изследването при -20 ° C и обикновена печка (повече от 12 часа) се оказа, че ако се образува конденз, той не влиза в кухнята или фасадата на сградата, клапанът винаги остава свободен и системата работи без прекъсвания. Въз основа на получените данни може да се заключи: малките изпускателни системи до 1,5 m с въздуховод, инсталиран под ъгъл, няма да бъдат покрити с лед през зимата.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини