Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Светлият празник на Великден наближава, искам правилно да се подготвя за него. Можете да украсите интериора на стаята с помощта на великденско дърво. Има много вариации на този декоративен предмет. Клоните на всяко дърво са подходящи като основа, често се използва върба. Можете да закупите пластмасови клони в магазина. Като използвана стойка: саксия за цветя, пластмасова кофа, ваза.
Описание на великденското дърво
Великденското дърво е направено в бяло - жълти тонове.
Великденско дърво

Основата е керамична саксия, пълна с полистирол и декоративни камъчета. Изкуствената трева се използва като допълнителен елемент.
Великденско дърво

Клоновете на дървото са боядисани в бял гваш и украсени с цветя от креп хартия. Фигурите от плат имат оригинална форма: яйце, птица, муцуна на заек. Предимството на композицията е сгъваем дизайн. Ако е необходимо, всички части лесно се отстраняват и отстраняват.
материали
Използват се най-простите, най-достъпни материали. Важно е всички елементи на декоративната композиция да са бели и жълти.
Списък с материали:
 • жълта или оранжева памучна тъкан;
 • тясна жълта сатенена панделка;
 • синтетичен зимизер;
 • тел за ръкоделие;
 • креп хартия жълто;
 • малки мъниста (очи на птици, основата на цветята);
 • жълта прежда;
 • бяла керамична саксия;
 • пяна;
 • декоративни камъчета;
 • жълта изкуствена трева;
 • клони на дървета;
 • бял гваш.

Работен напредък
1. Подготовка на стойката. Основата, съответстваща на размера на саксията, се изрязва от пяната. Можете да използвате гипс, но най-простият вариант е полистирол, който за стабилност на състава е покрит със слой декоративни камъни.
2. Подготовка на клонове. Кората се отстранява от клоните, след изсъхване се покриват с бял гваш. Този състав използва пет клона.
3. Съставяне на основата на състава. Стиропорът е инсталиран в керамичния съд, клони са поставени в него. Пяната е покрита със слой от декоративни камъни отгоре, последният етап е изкуствена трева.
Великденско дърво

Великденско дърво

4. Изрязване на фигурки от плат. Първо трябва да изрежете детайлите от хартия (снимка 0). Материята е сгъната с лицевата страна навътре, частите са пробити, допустимите части за шев са 0,5 см. Частите са изрязани. Птица, зайче - 2 части, яйце - 4 части.
Великденско дърво

5. Шиене на фигури. Частите са сгънати с лицето надолу и са пришити от всички страни. Изключението е долната страна на птиците и зайците. Подробности за яйцето са свързани последователно, една след друга. В последната част трябва да оставите празнина точно по средата. Чрез тези отворени филийки фигурите ще бъдат усукани.
Великденско дърво

Великденско дърво

6. Пълнещи фигури. Фигурите от плат са обърнати от предната страна. След това те са плътно опаковани с подложки от полиестер, за удобство можете да използвате дървени пръчки. Отворените секции са пришити с ръчни шевове.
Великденско дърво

Великденско дърво

7. Декорация на декоративни фигури. Примките на преждата са пришити към горния ръб на фигурите, кръстовището е затворено с лък, изработен от сатенена панделка.
Великденско дърво

Очите на черното мънисто са пришити към птиците. Като крила се използва малко парче лента. Сгъната е наполовина и пришита към тялото на птицата.Очите и носът са пришити към зайчето, между ушите е фиксиран сатенен лък. Можете да подчертаете ушите с декоративни шевове, положени в основата на ушите.
Великденско дърво

8. Подготовка за изработка на цветя. Венчелистчетата се изрязват от креп хартия. Има 6 венчелистчета на цвете. Броят на цветовете може да бъде всеки. Върховете на венчелистчетата могат да бъдат закръглени с молив. Жицата се нарязва на парчета, чиято дължина е 20 и 5 см. Дълги парчета отиват до стъблото, къси за фиксиране на венчелистчетата на стъблото.
Великденско дърво

9. Образуването на цветя. На телта се нанизва мънисто, така че да е в средата на жица, огъната наполовина. Около мънистата са последователно подредени венчелистчета, които след това са фиксирани с къса жица. Оказва се елегантно цвете.
Великденско дърво

10. Декорация на клони. Цветята се фиксират върху клоните в произволен ред. Преходът може да бъде украсен със сатенена панделка, той трябва да бъде вързан в основата на фиксираното цвете.
Великденско дърво

Тогава клоните са украсени с фигури от плат.
Великденско дърво

Великденско дърво в бели и жълти цветове достойно ще украси всеки интериор!
Великденско дърво
Коментари (1)
 1. Наталия Огаркова
  #1 Наталия Огаркова госта 21 август 2017 г. 21:24
  0
  Изглежда толкова проста технология, но в крайна сметка се оказва много празнична и красива. Съветвам ви да го направите с децата си - забавлявайте се и украсявайте великденската трапеза.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини