Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Мантия" Атлетик "с кайма
manty - Много приятно и вкусно ястие. И, разбира се, висококалорична, но тя се абсорбира перфектно, поради факта, че е на пара. Има много рецепти за приготвянето им. Манти се приготвя с различни пълнежи: с агнешко, свинско, говеждо, конско месо и дори с тиква и други зеленчуци. Въпреки че това е традиционно ястие на народите от Централна Азия, у нас мантито също много обича да готви.
Манта са много лесни за приготвяне, дори новак готвач ще се справи с тях. Затова приготвянето на манти е прекрасен повод да зарадвате близките си!
Ще се изисква:
 • 0,5 кг брашно;
 • 250 г вода;
 • 500 г свинско месо (или друго месо);
 • 4 до 5 крушки;
 • 0,5 ч.л. сол;
 • подправки на вкус.

Manty Heroes с кайма

1. В дълбока купа изсипете брашното, след което добавете вода (тя трябва да е леко топла, за да може тестото да се омесва по-добре) и щипка сол. Омесете доста хладно тесто.
Manty Heroes с кайма

2. Сега трябва да покриете тестото с кърпа или да сложите в торбичка и да оставите да „почине“ за 60 - 80 минути. Тестото трябва да стане по-меко и еластично.
Manty Heroes с кайма

3. Сега подгответе пълнежа. Всяко месо е подходящо, но най-много ми харесва свинското манти, защото тогава се оказва по-сочно. Месото трябва да бъде нарязано на малки кубчета (разбира се, можете да направите кайма, но вече няма да е манти). За да получите точно малки кубчета, месото не трябва да се размразява напълно.
Manty Heroes с кайма

4. Обелете лука, измийте го под студена вода и също нарежете на малки кубчета.
Manty Heroes с кайма

5. Сега трябва да комбинирате свинското с лук, добавете сол, подправки на вкус (добавям само черен пипер) и разбъркайте всичко старателно.
Manty Heroes с кайма

6. Сега разточваме питки от тестото (правя достатъчно големи). Ако тестото се разточи прекалено тънко, тогава, след като се прищипва, може да се счупи.
Manty Heroes с кайма

7. За всяка торта трябва да поставите пълнеж. Сега трябва да оформите манти: първо двете страни се прищипват в средата, след това двете останали страни се прищипват към тази среда, оставяйки „опашки“. Оказа се нещо малко като звезда. Сега свързваме тези „опашки“ от две страни.
Manty Heroes с кайма

8. Сега можете да изпратите manti да се подготви. По-добре е да намажете нивата на двоен котел с растително масло, така че по-късно да се получи по-лесно манти. След това ги поставете така, че да има разстояние между тях и те да не се допират един до друг. Задаваме времето за готвене на двоен котел за 40-50 минути (тъй като получавам големи манти, аз го задавам за 50-60 минути).
Manty Heroes с кайма

9. И така, Manty "Heroes" с нарязано месо са готови! Отгоре можете да изсипете различни сосове, масло или заквасена сметана.
Manty Heroes с кайма
Коментари (1)
 1. Наталия Огаркова
  #1 Наталия Огаркова госта 21 август 2017 г. 21:29
  0
  Благодаря за стъпка по стъпка инструкциите - изваяни манти за първи път - всичко се получи, семейството е щастливо.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини