Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Подплатена подложка за табуретки
Подложка за табуретка

Понякога можете да направите практични и полезни неща от напълно отпадъчен материал, който се изпраща за извозване и изхвърляне, който ще ви бъде полезен у дома.
Подложка за табуретка

Например, натрупаните депозити от провалени дамски чорапогащи и топки от не най-красивата прежда, останките от проекти или разтварянето на стари неща. Всичко това, като правило, лежи без приложение или просто отива на отпадъци. Но като включите малко въображение, можете да получите правилното нещо, например, мека седалка за килим за табуретка или друг атрибут на коридора, балкона, стълбището.
Подложка за табуретка

Ще подготвим дебела прежда или плетени нишки от остатъците, които навиваме в големи топки, чорапогащи, които никога няма да се носят (стари детски чорапогащи и трикотаж, нарязани на ивици, са напълно подходящи за това, но чорапите са за предпочитане, тъй като няма изрязан ръб, и означава боклук от нарязани конци) и кука за плетене на една кука с поне N 5.
Можете да плетете кръгъл килим или квадрат.
Подложка за табуретка

Старите чорапогащи подлежат на изпълнение. Отрязваме краката отгоре. Това ще изглежда като заготовки за по-голямата част от килима. Започваме плетене с чифт бримки от прежда. След това поставяме чорапогащи в плетеното и започваме да го връзваме.
Подложка за табуретка

Подложка за табуретка

След като направите 5-7 бримки, завържете веригата и след това направете всичко плетиво колони без нос. Ние плета в кръг, сплитайки чорап и не забравяйте да добавяте бримки равномерно, докато завързвате, за да получите равномерна и плътна "палачинка".
Подложка за табуретка

Подложка за табуретка

Когато единият чорап приключи, следващият внимателно се „вгражда“ в предишния и плътно го хващаме с работната нишка. В готовия продукт кръстовището е напълно невидимо.
Тъй като бримките са големи, тогава плетете такава подложка-седалка доста бързо.
Подложка за табуретка

Подложка за табуретка

Подложка за табуретка

Последните 1-2 реда могат да бъдат направени без поставяне на чорап, така че кръглата седалка да има гладък ръб.
Подложка за табуретка

Подложка за табуретка

Изтривалката се оказва доста плътна и еластична мека, удобна за сядане. Ако е необходимо, той може да бъде фиксиран върху табуретка с помощта на шнур или плитка, завързан за краката. Ако използвате не остатъците от прежда, но вземете ярки нишки по цветове, тогава килимите ще излязат елегантно и дори с тематичен модел, така че отново има поле за ръчно изработено въображение.
Подложка за табуретка
Коментари (1)
  1. ИРИНА ЧЕРНЯКОВА
    #1 ИРИНА ЧЕРНЯКОВА госта 22 август 2017 г. 09:58
    0
    Баба ми плетеше такива килими, всички изпражнения, които беше направила с тях, седеше беше меко и удобно. Баба отдавна я няма, а ние все още използваме нейните килими в страната. Аз също ще се опитам да се свържа, иначе са останали много малко цели числа.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини