Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Безспорно децата са голямо щастие! Но понякога това щастие го моли да купи много от всичко наведнъж, особено в навечерието на празниците. И наскоро най-големият ми четиригодишен син, първо видя рекламата на Hot Wheels по телевизията, а след това и самия комплект в магазина, ни моли да го купим. Този много добре дошъл комплект е гараж за малки коли с пързалки и струва почти 13 000 рубли. За нашето семейство сумата не е малка и малко мисъл, реших да построя син по подобие на гараж от импровизирани материали, налични у дома.
За това се нуждаем от:
 • кутия за обувки, за предпочитане за деца;
 • втулки за тоалетна хартия;
 • цветна хартия;
 • PVA лепило;
 • компаси или 2 чаши с различен диаметър;
 • владетел и молив;
 • стикери или картички за декорация.


Вземаме кутия от детски обувки, но няма значение, можете да използвате всяка друга кутия, това е само от детски обувки, които капакът на кутията удобно се затваря и действа като гаражна врата.
Гараж за коли от храсти

След това вземаме втулки за тоалетна хартия, които благоразумно събирахме в продължение на няколко месеца. Но можете да ги направите сами от дебел картон.
Гараж за коли от храсти

И вмъкнете втулките в шахматна дъска в отворена кутия за обувки. В нашата кутия имахме пет реда по четири втулки всеки. Общо 20 места за автомобили.
Гараж за коли от храсти

За да не изпадат втулките, можете да ги закрепите заедно с лепило, но не е задължително.
Съвет: За да не се търкалят колите, е необходимо в долната част на гаража да има свободно пространство, тоест картонените ръкави трябва да са по-малки от ширината на кутията. Сега ще украсим малко бъдещия ни гараж за автомобили. В нашата кутия за обувки купихме ботуши за нашия син и както можете да видите на снимките, тя е толкова ярка и красива, но няма да навреди да я украсите малко. Освен това следващата Нова година ще дойде скоро и всички знаем, че Петелът е нейният символ. Затова след малко търсене в колекцията ми от пощенски картички, намерих картичка с петели, която моята приятелка ми подари преди 12 години. Нейната, която ще използваме за украса на гаража.
Гараж за коли от храсти

На кутията има китайски иероглифи, които лепим с PVA лепило, изрязани от петелчета на пощенска картичка.
Гараж за коли от храсти

И залепете фразата "Честита Нова година!". Това са красивите гаражни врати, които имаме.
Гараж за коли от храсти

След това отгоре на кутията ще направим два хеликоптера. Защото освен малки коли, синът ми има и малки самолети.
За да направите това, вземете очила или чаши с различен диаметър и нарисувайте малки кръгчета в големи кръгове с молив на гърба на хартията с жълт цвят. Възможно е да нарисувате с компас, на кого е по-удобно.
Гараж за коли от храсти

И в тези кръгове рисуваме голяма буква Н. И внимателно изрязваме с ножица.
Гараж за коли от храсти

След това от синя цветна хартия изрязахме правоъгълник с размерите на горната част на нашия гараж за автомобили. И ние го залепваме първо, а след това отгоре върху нашите жълти кръгове и букви, както е показано на следващата снимка.
Гараж за коли от храсти

Гараж за коли от храсти

Синът ми има много малки коли, както от яйца на Kinder-изненада, така и от комплекти и така просто представени. Това са само първите, които ни хванаха за око.
Гараж за коли от храсти

Е, сега най-интересното е, че започваме да пълним гаража си. За да играете на входа му, можете да поставите малка преграда и бензиностанция. Като цяло, тук имаме такъв гараж за малки коли с хеликоптери.
Гараж за коли от храсти

Детето беше просто щастливо, когато го видя и започна да играе с него. Синът каза, че определено ще му направя още един такъв гараж, иначе много коли не се вписват и не спят на улицата. Обичайте и правите децата си щастливи, защото понякога, за да ги направите щастливи, не е необходимо да имате много пари.
Честита Нова година на всички!
Коментари (1)
 1. Александър
  #1 Александър госта 26 август 2017 15:04
  0
  В нашата къща има подобен блок, изработен от пластмасови бутилки, но автомобилите все още са разпръснати разнообразни и находчиви. Предложеният вариант има очевидно предимство: той е по-твърд и по-стабилен, пластмасата в бутилките се огъва, ако гаражът е натоварен колкото е възможно повече.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини