Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Ястия за стайни растения
Здравейте Ако сте голям почитател на стайните растения, този метод за декориране на вашия дом може да ви заинтересува.
Ястия за стайни растения

И така, уморени сте от монотонния и сив подбор на ястия в магазините, за вашите зелени домашни любимци, или просто сте решили да спестите - няма значение. Основното е резултатът. Първо, първо трябва да се разходите през гората или най-близкия горски пояс. Желателно е тя да е била брезова горичка - тогава ще отнеме по-малко време, за да се намери необходимия материал. И се нуждаем от нарязана бреза, тоест бреза или брезов ствол, лежащ на земята (и желателно е това да е доста ДЪЛГО, старо дърво), дебелина, малко по-голяма от дебелината на двулитровата пластмасова бутилка или кофа с майонеза. Брезовата кора е много устойчив естествен материал и дори ако фрагмент от багажника лежи на земята няколко години, той няма да се разпадне, за разлика от дървесината вътре. Точно от това се нуждаем! Не забравяйте, че колкото по-дълго дървото е лежало на земята, толкова по-малко усилия и време ще отнеме, за да премахнете дървесината от кората.
Ястия за стайни растения

Ястия за стайни растения

След това отрязваме котлон от цевта, малко по-дълъг (5-7 см) от избраното от вас парче пластмасова двулитрова бутилка или кофа. С помощта на длето и чук (можете да използвате тренировка с едрокалиберна писалка), премахваме дървесината от кората. Работата трябва да се извършва изключително внимателно и внимателно, за да не се наруши целостта на получената „тръба“ от кората, като се избягват разкъсани драскотини и порязвания отвън.
Ястия за стайни растения

Ястия за стайни растения

Ястия за стайни растения

Така че, почистени. Ако „тръбата“ се окаже с малко по-голям калибър от избраната от вас бутилка, кофа или друг съд, не е наред, можете да я увиете (съда) с хартия, докато идеално се впише в „тръбата“. Докато поставяте "тръбата" настрана. Взимаме нашето растение (в моя случай това е декоративен пипер на закрито) и внимателно (МАКСИМАЛНО внимателно!) Изваждаме кореновата система заедно с почвата от старата саксия. Между другото, ако старата пластмасова саксия е прекрасна; можете да почукате по стените му, така че почвата да изостава от вътрешните стени. Като държите растението в основата на багажника, обърнете го настрани или (ако растението не е много голямо и буйно) надолу с главата си и го издърпайте от старите чинии. След това трансплантирайте растението в подготвения сегмент от бутилката или кофата. Не забравяйте; колкото по-малко нарушавате кореновата система, толкова по-малко вашият домашен любимец ще се разболее след „преместване“.
Ястия за стайни растения

Ястия за стайни растения

Ястия за стайни растения

Ястия за стайни растения

Ястия за стайни растения

Трансплантиран? След това вземаме ножиците и внимателно изравняваме краищата на брезовата „тръба“, като ги правим възможно най-равномерни. Ако желаете, можете да украсите получения продукт с мъх или бреза трън (паразитна гъба). Или лак, но аз не съм привърженик на химията, в края на краищата растение ще живее там! Остава само да вмъкнем съд с растение в нашата „тръба“. Това е всичко. Готово.
Ястия за стайни растения

Ястия за стайни растения

Между другото, такива неща могат да бъдат направени от най-разнообразен калибър, от най-тънките до най-дебелите стволове, които можете да намерите.
Добри занаяти!
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини