Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Новогодишна картичка" Златен петел "
Използвани материали:
  • Плътна хартия;
  • пайети;
  • PVA лепило;
  • Тънка четка;
  • Канцеларски нож (или поне острие);
  • Закопчалки за хартия;
  • Писалка или молив;
  • Шпатула за поръсване с блясъци (тук са използвани върховете на ноктите).

новогодишна карта златен петел

Избор на материал


Ръчно изработената картичка не е само част от подарък, тя е доказателство за сериозен подход при избора на подарък. Такива неща винаги са индивидуални и уникални. Затова си струва да помислите от какво ще направите пощенска картичка. Като основа можете да използвате обикновен ландшафтен лист или специална двустранна хартия, която е боядисана от всяка страна в собствен цвят. Искам да отбележа, че пощенските картички, направени с помощта на техниката на къдраво рязане, изглеждат на такава хартия най-ефективно. Ако обаче нямате възможност да закупите такива материали, а прости листове от албум за рисуване не са достатъчно плътни или изглеждат твърде просто, можете да използвате акварелна хартия, както е направено в този семинар.
Акварелната хартия е малко по-плътна от ландшафтен лист, има приятна пореста структура и в допълнение, вие сами можете да я боядисвате в различни цветове, без да се страхувате от деформация. Освен всичко друго, рязането на части от такава хартия е доста просто, за разлика от картон, който е твърде плътен за тази техника.
Искрите могат да се приемат всякакви, но за предпочитане малки или средни. Комбинация от няколко цвята ще изглежда красива. Не забравяйте, че символът на 2017 г. е огнен петел, затова избираме подходящата цветова схема. В допълнение, за блестящи се нуждаем от шпатула или нещо, което е удобно, за да ги излеете внимателно върху хартия.
PVA лепилото трябва да е достатъчно дебело и да не се разнася, а четката за нанасянето му трябва да е достатъчно тънка, така че да е възможно да се приложи желаният модел.
Бих искал да кажа и за нож за рязане. Най-добре е да използвате специален - макет, но дори един прост клирик или дори острие от него ще направи. Използването на острие без нож обаче е доста травматично и ако се случи така, че ножът се счупи и спешно трябва да го отрежете, бъдете внимателни!

Работен напредък


За начало измисляме и рисуваме подходяща картина или просто я отпечатваме на обикновена офисна хартия.
новогодишна карта златен петел

След това подготвяме основата за пощенската картичка. За целта вземете хартия с подходящ размер, огънете я наполовина и, ако е необходимо, изрежете с прости или къдрава ножица.
След това полученият шаблон е сигурно фиксиран върху картата.
новогодишна карта златен петел

Излюпваме зоната на рязане, внимателно проверяваме, за да не отрежем излишното.
новогодишна карта златен петел

Стигайки до разреза. Естествено, трябва да направите всичко това, докато седите на маса с добро осветление и поставите дървена дъска или старо списание под пощенската картичка.
новогодишна карта златен петел

Изваждаме скобите, внимателно отделяме листа със снимката от пощенската картичка, изстискваме получените елементи.
новогодишна карта златен петел

Излизаме с шаблон за нанасяне на блясъци, нанасяме лепило върху избрани зони с тънка четка.
новогодишна карта златен петел

Използвайки шпатула или импровизирани инструменти, ние поръсваме последователно пайети с различни цветове. Много е удобно да направите това на празен лист хартия, тогава допълнителните искри могат просто да бъдат разклатени обратно в буркана.
новогодишна карта златен петел

новогодишна карта златен петел

Ще подарите ли карти в навечерието на новата година на вашето семейство и приятели?


Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини