Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Направи си сама помпа за CBO

Е, какво е CBO, мисля, че някои вече са се досетили - това е система за водно охлаждане. Какво е помпа ? - Това е помпа, която кара циркулацията на охлаждащата течност през системата. В статията ще ви разкажа един пример за домашно приготвена помпа.

Двигателят на нашата домашна помпа е по-охладител. Взех стандартните 60 мм. а за ток от 300 mA ви съветвам да вземете 120 мм охладител с максимален ток за нормален резултат!

Да започнем. Първо, откъснете външния му корпус и крила. След това ще го начертаем на 6 части, за да слепим след това работното колело.
 

Омазвайте с уплътнител или епоксидно всичко, до което може да попадне вода или охлаждаща течност, защото нашият охладител ще бъде изцяло потопен в течността.


От синя капачка от дръжката изрязах колело. И го залепих.


След това трябва да вземете съд по диаметъра на нашия двигател и да го прикрепите там с лепило. Вижте снимката.


Изходът на проводниците е покрит с уплътнител. Правим всичко без пропуски.


Залепете отгоре прозрачен капак с дупка в центъра - това ще бъде входът на водата. Тръбата отстрани е изходът.
Източник:
Коментари (8)
 1. sht @ ket
  #1 sht @ ket госта 2 декември 2011 г. 10:11
  4
  само ми се струва, че ако промените посоката на остриетата, ефектът ще бъде много по-добър ... [color = yellow] намигване
 2. samodelk
  #2 samodelk госта 4 януари 2012 18:28
  0
  Не е по-добре, защото през дъното на острието водата ще бъде заловена и езически изцедена
 3. CISAC
  #3 CISAC госта 10 ноември 2013 г. 17:01
  0
  Всъщност не ми харесва, че е необходимо да се счупи охладител.
 4. ник
  #4 ник госта 15 януари 2014 г. 23:16
  1
  и няма да засяда за един ден намигване
 5. Влад
  #5 Влад госта 9 март 2014 01:36
  0
  Идеята не е оригинална, аз самият се сетих - за фонтана беше необходима помпа, по възможност безплатно ... Използвах подрязани остриета на крилата - те са леко извити. Пластмасата на охладителите се топи много добре с поялник, така че направих всички връзки без лепило, с поялник. Долна линия: Височината на остриетата трябваше да бъде намалена до 5 мм, тъй като роторът беше силно спирачен срещу вода, наклона на остриетата също се увеличи - както на фигурата, само наклонено, като се започне от предния ръб на едното острие, завършва в задния ръб на съседния нож. Височината на водния стълб се е увеличила, но това наистина не е достатъчно - охладителят има слаб двигател. В резултат на това той взе двигателя от магнетофона LPM, значително удължи вала, така че моторът беше по-висок от нивото на водата. Тогава само тази помпа работеше ефективно! Само шум, защото моторът е колектор ...
 6. сифон
  #6 сифон госта 19 август 2015 19:27
  2
  Потънете вашата изходна тръба гледа в грешна посока :))) Gee-Gee. Трябва да гледам как се срещам с потока на водата, а не той в будността. Ъъъ ...
 7. Александър
  #7 Александър госта 18 февруари 2016 г. 15:32
  1
  Идеята не е лоша, но не всеки вентилатор (дори 120 мм) наистина може да изпомпва вода. Най-често той просто ще го камшира вътре. Или потокът през него ще бъде минимален, няма какво да говорим за натиск. По-лесно е да купите помпа за минифундери, тъй като чиниите им са нитове за всяка консумация на вода. Така в същото време ще получите завършен и 100% работещ продукт, а цената му няма да е повече от тази на същия охладител с 120 мм.
 8. Гост Павел
  #8 Гост Павел госта 15 март 2019 г. 11:52 ч
  0
  Момчета, има идея да използвате водомер с всеки мотор. как ще се опитаме?

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини