Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Пробиване за дъски

Много начинаещи бутове често срещат проблеми с пробиването на печатни платки. За да разреша този проблем, мога да ви посъветвам да направите това устройство. Това не е нищо повече от домашно направена мини тренировка за платки.

Със сигурност вече сте забелязали, че тялото е направено от ненужно LED фенерче. По принцип направих това: първо разглобих фенерчето и извадих всички вътрешности.


Първото и последно нещо, от което се нуждаем, е двигател. Може да се извади от някакъв магнетофон с компакт диск например, както направих аз. Имал е 12 волта мощност. След това трябва да спойкате проводниците към него, съответно чрез превключвателя на фенерчето, така че да можете да го включите и изключите.
Сега ние поправяме мотора на мястото на светодиодите, поставям мотора върху лепилото. Това, на което се придържате, е въпрос на вкус.


Искам да ви посъветвам как да пробиете и как да фиксирате свредлото за едно нещо: трябва да изберете бормашина според диаметъра на вала на двигателя. И те са свързани с парче паста от топка химикалка с дължина около два сантиметра. Ако нямате тренировка - няма значение! Можете да използвате иглата за шиене след откъсване на върха.

и така сега ще се справим с декорациите на проекта, например, увих целия кабел в красива тръба и сега, така че всичките ви усилия да не отидат на празното място, фиксирайте тръбата с замазки, може да бъде закупена в най-близкия магазин, където ето как издърпах замазката


Сега събираме всичко в тялото на фенерчето! Всичко е готово! Нося храна от същия магнетофон с CD.


Успех

Коментари (4)
 1. скрит
  #1 скрит госта 9 февруари 2011 г. 14:30 часа
  0
  Бих добавил касета за мини тренировка към вашата. Струва само 5 долара.
 2. зона
  #2 зона госта 9 ноември 2011 г. 20:21
  1
  Но дали този мотор не е твърде слаб, иначе имам пет от тях и те са много слаби nocomp
  1. Виктор Шатов
   #3 Виктор Шатов госта 11 април 2018 г. 22:04 ч
   0
   Пънката е ясна, тези двигатели няма да дръпнат пробиването на дъската. Имам двигател за 27 волта и реликви поне три пъти - и всъщност не дърпа. Свредла от 0,6 до 2 мм. А на шахтата имам колектор за различни диаметри.
 3. Tesak
  #4 Tesak госта 15 април 2014 г. 13:31
  2
  Направете PWM контролера отново.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини