Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Бижута за коса" Макове "
Тези бижута с гуми са изработени от сатенена панделка. Производството не е сложно, без специални инструменти.
орнаменти за коса маки

За работа подгответе:
- червена сатенена панделка с ширина 5 см.
- две шпули от конец за шиене черно и синьо.
- малко зелена панделка 2,5 cm.
- игла с конец.
- по-лек.
- ножица.
- шест листа.
- лепило "момент".
- две еластични ленти за коса.
- парче плътна тъкан.
- коректор за хартия.
- малко синтетичен зимник или памучна вата.

И започнете с червената лента. Нарежете квадратчетата на 5 см 22 парчета.
орнаменти за коса маки

От тези заготовки трябва да направите цветни венчелистчета. Трябва да заоблите горните два ъгъла на всеки квадрат, а долната част трябва да бъде изрязана под ъгъл, от средата нагоре.
орнаменти за коса маки

След това трябва да третирате всички секции с запалка. Трябва да се издига внимателно, за да не разтопи лентата прекалено много. И тогава ще дадем на едни и същи венчелистчета нова форма със същата запалка. Необходимо е да се направи вълнообразен ръб по дължината на заоблената страна на венчелистчетата. Вкарваме пламъка под лентата за секунда и го премахваме. И на това място с пръсти правим движение като празнина. Два пръста спускаме тъканта, а до другия насочваме лентата нагоре. Резултатът е малка вълна по ръба на венчелистчето. И на един детайл трябва да се извършат три такива обрати.
орнаменти за коса маки

Ние обработваме внимателно всички венчелистчета.
орнаменти за коса маки

Сега вземете зеления цвят на Lena и нарежете на два квадрата, след което заоблете ъглите и обработете краищата с запалка.
орнаменти за коса маки

Освен това са необходими още две халби от дебела хартия или картон. Лесно се изрязват от квадратчета от 1 см.
орнаменти за коса маки

От зелени кръгове ще направим кутия с мак. Първо, с игла с черен конец, преминаваме малки бримки по ръба на кръга и малко затегнете детайла. И ние запълваме полученото задълбочаване със синтетичен зиматор или парче памучна вата.
орнаменти за коса маки

И отгоре на пълнежа имаме стегнат кръг. Едва след това затягаме конеца върху лентата и я закрепваме добре. След това отгоре на получената топка правим няколко намотки, докато ефектът на филийки е като този на портокал. Само трябва да направите пресечки в средата на получената кутия с макове. И долната част на тази част ще бъде плоска поради стегнатия кръг.
орнаменти за коса маки

Сега имаме нужда от тичинки, които ще направим от нишки. Взимаме две серпентини от синьо и черно и просто го увиваме на два пръста на ръката си. Правим 30 оборота и отстраняваме гредата, без да я режем. Такива заготовки трябва да бъдат направени 4 броя.
орнаменти за коса маки

Сега трябва да поставите две гроздове за един мак, като позиционирате така, че да има обща среда.
орнаменти за коса маки

Освен това дъното на кутията със зелен мак е добре смазано с лепило и се нанася в средата на сгънатите нишки. Залепете плътно всички нишки. И когато всичко това изсъхне добре, можете да изрежете сгънатите нишки и да ги отрежете в кръг близо до кутията с маково семе.
орнаменти за коса маки

Сега обратно към венчелистчетата на цветята. Взимаме 5 парчета и ги подреждаме в редица, като леко нанасяме едно венчелистче върху друго. След това преминаваме с игла и конец на малки шевове по долната част на венчелистчетата.
орнаменти за коса маки

И тогава свързваме първия и последния елементи и затягаме конеца. Оказва се венчелистчешки кръг от 5 части. Вторият ред на цветето ще бъде от 6 венчелистчета. Нашият мак се състои от два реда.
орнаменти за коса маки

Остава само да съберем цветето. Вземете голям кръг, залепете малък върху него. След това в средата фиксираме кутията с тичинки. И имаме два мака.
орнаменти за коса маки

Нека да преминем към монтажа за ластика. Взимаме плътна червена тъкан и изрязваме 2 кръга с диаметър 2 см за едно цвете.
орнаменти за коса маки

По-нататък от едно парче правим два успоредни разреза в средата на разстояние 0,8 см. След това изрязваме малка лента от същата тъкан, ширината на получения разрез. Сега прикрепете еластичния косъм към кръга.През първия разрез преминаваме лентата от грешната страна. Увийте лента от дъвка и я нанижете във втория разрез. Оказва се двата края на лентата от вътрешната страна.
орнаменти за коса маки

След това излишните ръбове трябва да бъдат отрязани и залепени към кръга добре. И ние фиксираме двете заготовки с грешната страна заедно. Оказва се основата за закрепване на цвете с еластична лента и имаме две от тях.
орнаменти за коса маки

Сега вземаме готови листа или изрязваме панделки от зелено. Прикрепяме 3 листа към всяка основа.
орнаменти за коса маки

И тогава лепим макове отгоре на листата.
орнаменти за коса маки

И остана малко докосване - това е коректор, който оцветява краищата на тичинките. На тази проста декорация е готова.
орнаменти за коса маки

Успех на всички!
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини