Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Съвременното образование обръща много внимание на формирането на патриотична личност. Патриотизмът е на първо място познаване на героичното минало. И миналото е източникът, корените. Следователно съставянето на родословното дърво на семейството е почти основната задача на правилното възпитание на детето. Генеалогията изучава наследствеността по преки и смесени линии. По-добре е да започнете да правите дърво от права линия: в него са посочени само родители, родители на родители и т.н. (тоест само женени двойки, без братя, сестри, лели, чичовци ...) Поради малкия брой на пълна информация, поколенията могат лесно да бъдат разпространявани „на редове“.

Материали за работа:


• лист А4 - 1 бр .;
• Цветна хартия - 2 листа с различни цветове;
• Прост молив, гума, четка, бои, PVA лепило, канцеларски лента.
Етапи на работата:

Първият етап: облицовка.


Ние отпечатваме информация за предците на листове от цветна хартия (име, дата и място на раждане и смърт, брой години на живот). Цветните листове се използват за разделяне на информация за мъжете и жените. Внимателно изрежете правоъгълниците и ги подредете върху лист А4, като наблюдавате линиите на „редовете“ (аз - родителите ми - бабите и дядовците ми - прадядовците и т.н.).
Родословно дърво

Всеки правоъгълник е очертан с обикновен молив. За удобство можете да рисувате и линии.

Втори етап: начертайте контур на дърво.


С молив начертаваме контура на багажника (това съм аз) и клони (дебели клони свързват мен и моите родители, по-тънки клони отиват от майка ми до нейните родители и от баща ми към родителите му, по същия принцип). Колкото по-далече е поколението на предците от мен, толкова по-тънки са клоните, които се вливат едно в друго.
Родословно дърво

От краищата на дървото (на местата, където свършва информацията за поколенията), изчертаваме готовите клони.
Родословно дърво

Родословно дърво


Третият етап: ние даваме цвят на родословното дърво.


Първо боядисваме цялото дърво (както ствола и клоните) със светлокафява боя. Правоъгълниците не могат да бъдат боядисани, за да не се наруши яснотата на разклоняването. Преди да нанесете следващия слой боя, предишният слой трябва напълно да изсъхне.
Родословно дърво

Родословно дърво

След това, при дълги щрихи, в произволен ред, нанесете боя с няколко тона по-тъмни от основната. Важно е да не се увличате и да не боядисвате върху лека боя напълно.
Родословно дърво

Родословно дърво

Отгоре на втория слой боя също нанасяме произволно линии с тъмно кафява боя. Тъмната боя не покрива напълно предишния цвят.
Родословно дърво

Начертайте последните завършени клони.
Родословно дърво


Четвъртият етап: рисуваме зеленина.


Оформяме короната на дървото: нанасяме зеленина просто като нанасяме четка върху хартията до клоните. Рисуваме със светло зелена боя.
Родословно дърво

Родословно дърво

След като боята изсъхне, във всяка листовка (или до нея) нанасяме намазка с тъмнозелена боя.
Родословно дърво

Родословно дърво


Пети етап: формираме "серията" от поколения.


Правоъгълници, отпечатани с информация за предците, са залепени към основния лист (опитвайки се да се съобразят с реда).
Родословно дърво

Родословно дърво

Изтрийте всички видими линии на обикновен молив.
Родословно дърво


Шести етап: финал.


За да запазите информацията за родословното дърво и целостта на снимката, внимателно залепете широка канцеларска лента върху цялата повърхност на лист А4 (опитвайки се да го залепите без гънки. Ако все пак получите гънка, пробийте въздушния балон с игла и го изгладете).
Готово родословно дърво! Информацията за корените на семейството не само се събира и обобщава, но и продължава.
Родословно дърво

Родословно дърво
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини