Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Желание дърво с етикети
Ако имате голям празник, тогава със сигурност въпросите за мястото на тържеството и списъка на гостите вече са решени. Но как да допълним и разнообразим празника? Как да се откроим от тълпата и да създадем приказна атмосфера? Направи си сам обемно дърво за пожелания, за да помогне за разрешаването на тези проблеми.
Има различни видове дървета за пожелания: на плакати, с пръстови отпечатъци и други, но в тази статия говорим за класическата версия, стилизирана като истинско дърво. На него са окачени специални маркери от различни формати и цветове, с пожелания от гостите. Броят на картите трябва да съвпада или дори да надвишава броя на поканените.
Разширените агенции за събития и декорните ателиета отдавна използват подобни предмети на изкуството, за да украсят събития, но те искат огромни пари за ръчно изработени. След като изучихте този майсторски клас, можете сами да си направите невероятно дърво, като харчите до 5 долара.

Списък на необходимите материали:
клони на дървета; яки; спрей боя бяло и сребро / злато; 3 L саксия за цветя; 1,5-2 кг чакъл или камъни (литров буркан); алабастър 2 кг; вода; горещо лепило силикон в пистолета; PVA; гофрирана хартия; ножици; пробиване на дупки; запалка и свещ; 5 см лента - 3 метра; лента 0,5 см - със скорост 20 см на 1 маркер; разфасовки на плат за декорация на основата; полуцветен А4 - в размер на 1 лист за 6 маркера; бяла / цветна хартия - със скорост 1 лист на 6 маркера; химикалки; малка кутия - за доставка; половин мъниста, всякакви бъгове за украса;

Обработка на дървесина


Струва си да започнете с подбора на качествена основа за бъдещото ноу-хау за дизайн, а именно внимателно обмислете всички растения, които растат около къщата ви. Идеална акация. Избраният от вас клон трябва да прилича на истинско дърво: бъдете удебелени в основата и разклонете на много малки клонки до края.
дърво за пожелания

Съвет! Счупете клона възможно най-близо до основата. Можете да се запасите в няколко случая за всеки случай.
На следващо място, поставяме клоните на най-горещото място в къщата или на улицата, така че зелените да изсъхнат, а вътрешната страна да изсъхне (2-5 дни). Тогава те трябва да бъдат почистени от листа и пъпки, като минимално ще повредят кората и най-малките процеси.
дърво за пожелания

Отваряме първия слой бяла боя от кутия за спрей. Всичко трябва да се нанася от 4 до 7 слоя, в зависимост от степента, до която се постига желаният ефект, периодично, докато всеки слой напълно изсъхне. Някои клони на финала могат да бъдат засенчени със сребро или злато.
дърво за пожелания

След боядисване можете да започнете да "засаждате" дърво в саксия. За да направите това, изсипете 1 кг алабастър в тенджерата, изсипете вода на порции и разбъркайте до хомогенна маса, консистенцията на гъста заквасена сметана. Разбъркайте добре, изсипете чакъла и го изцедете в алебастъра, като внимателно разбърквате.
дърво за пожелания

дърво за пожелания

Затягаме боядисаните клони на три места в основата, с интервал от 10-15 сантиметра, със скоби и ги спускаме в саксията. На този етап слоят алабастър и камъни трябва да е около половината от саксията. Задайте дървото както ни трябва и оставете сместа да замръзне - 6-8 часа.Най-добре е през този период да се поддържа дървото от двете страни, така че да не присвива или да прави окачване нагоре с помощта на нишки, закачайки го към корниз или полилей.
дърво за пожелания

Съвет! Ако скобите са твърде забележими, те могат да бъдат боядисани с остатъци от боя от кутията за спрей.
Когато долният слой алабастър е напълно замразен, в отделна купа разреждаме още 1 кг от същата смес и внимателно я изсипваме от двете страни на дървото. Чакаме пълно втвърдяване и пристъпваме към декора на основата и клоните.
дърво за пожелания

Най-лесният начин да покриете алабастърните нередности с изкуствен мъх / растения или плат. В нашата версия се използва правоъгълен капак от шифон плат. Замазваме го с конец в гънки, увиваме го около багажника.
дърво за пожелания

Съвет! Фиксирайте прибраните гънки в основата с иго или конец, така че да не излязат.
Оставащият ръб на тъканта е залепен с горещо лепило по вътрешния контур на саксията, като завъртете изрязаното място навътре и равномерно и красиво разположи гънките.
Самата саксия е украсена с панделка и лък с пистолет за лепило.
дърво за пожелания

В допълнение, за да съживите клоните, преди желанията да се появят върху тях, рози от гофрирана хартия или панделки могат. Създаването на такива рози десетки пъти описано в Интернет, използвайте всеки майсторски клас. Закрепете розите удобно върху горещо лепило.
дърво за пожелания

Съвет! Не трябва да ги правите твърде много и големи, не забравяйте, че те са само допълнение към основната цел на дървото.
дърво за пожелания

Тагове за желание


Картата, на която ще пишат гостите, може да бъде с всякаква форма и размер. За да спестите хартия, предлагаме да инвестирате в размери 10 * 10 см. Това ще ви позволи да създадете 6 маркера на един лист А4. Най-лесният начин да направите това е на компютър в програми като Microsoft Word или Photoshop, в зависимост от това, с кого повече сте "приятели". Описваме функциите за Microsoft Word.
Отворете нов документ и отидете на раздела "Вмъкване".
дърво за пожелания

Изберете елемента „Форми“ и съответния модел в менюто, което се показва. Начертайте формата, която харесвате.
дърво за пожелания

Ако не посочите точно размерите ръчно, можете да ги коригирате, като щракнете с десния бутон на мишката върху обекта в менюто "Автоматичен формат".
дърво за пожелания

В раздела „Размер“ задайте параметрите 9 см на 9 см и фигурата ще се промени автоматично.
дърво за пожелания

След това добавете текста и всички надписи, които искате да видите от предната страна. Като правило тук се поставят първите букви от името и фамилията, датата на тържеството и други ключови точки. След това копирайте обекта няколко пъти.
дърво за пожелания

Поставете 6 еднакви клетки на лист и го отпечатайте върху цветна половин карта. Задайте броя на копията на А4 в съответствие с желания брой карти. След това изрежете по линията.
дърво за пожелания

Оформлението на оборотите е трудно да се регулира, така че при обръщане на листа, той се отпечатва равномерно, но не ни е нужен. Задната страна, на която гостите ще правят бележки, обикновено може да бъде оставена такава, каквато е. Или изтеглете шаблон от интернет и отпечатайте 6 единици на обикновена хартия и изрежете отново. Задайте броя на копията на А4 в съответствие с желания брой карти. След това залепваме и двете части на PVA и го поставяме под пресата, като предварително поставяме вестници, така че влагата да се абсорбира.
дърво за пожелания

Чакаме пълно изсъхване, излизаме от натиск и правим дупки в горната част на всеки маркер с перфоратор. Ако нямате къдрава, обичайната е подходяща за папки, само вместо две дупки замествате маркер с такъв.
дърво за пожелания

Въоръжен с лента 0,5. Разделяме го на необходимия брой сегменти въз основа на изчисления от 15 см. На 1 таг. След това пеем краищата на лентата от двете страни.
дърво за пожелания

Съвет! Ако количеството работа е голямо, ще бъде удобно да използвате свещ вместо запалка.
дърво за пожелания

Протягаме сегмента през дупката в тага и го закрепваме с пистолет за лепило. Картата е готова!

Писалки и стойка


За да завършите картината, можете да украсите писалките, с които гостите ще пишат.
дърво за пожелания

Просто ги увийте с остатъците от ленти или плат, като ги закрепвате на лепилния силикон на етапи.
дърво за пожелания

Можете да поставите голям брой маркери в красива кутия. Направете го от ленти и гофрирана хартия.
дърво за пожелания

Съвет! Помислете предварително да транспортирате такъв голям предмет и ако времето и възможност позволяват, първоначално го инсталирайте в стаята за тържество.В нашия случай транспортирането се извършваше в багажника на комби.
Най-добре е да поставите дървото на маса на видно място. Не забравяйте да информирате гостите за неговата наличност и да предложите да попълните етикет. И скоро домът ви ще бъде украсен с красив арт предмет, направен от вас сами.
дърво за пожелания

Желаем ви добър празник и най-добри пожелания.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини