Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Безел Рижик

За да завършите тази украса, ще трябва:
- електрически уред за изгаряне на плат.
- синтетична материя с червен цвят и златен воал.
- шаблони за венчелистчета и листа от консерва.
- малко парче стъкло.
- малко зелена материя в два нюанса.
- тел.
- Малка основа от пяна във формата на яйце.
- Моментно лепило.
- всякакви малки декорации за средата на цветята.
- подложка за коса.
- тънка панделка за джантата.
- лента от плътна тъкан за основата.
- ножица.
- железен владетел.
Сега ще подготвим основния инструмент за работа. Вземете машина за гилош с игла за плат и стъкло.
Безел Рижик

За цветовете бяха избрани непрозрачна материя с цвят на джинджифил и тънък златист нюанс на воал. От всяка калай може да изрежете шаблона за венчелистчетата. Основата ще бъде квадрат със страна 6 см. От едната страна изрязваме фигура, подобна на пламък с 3 езика, а от противоположната страна правим малки стеснения отдолу. След това слагаме и двете платове заедно и с гореща игла кръгваме 19 заготовки според шаблона.
Безел Рижик

А за листата шаблонът е висок 5 см и широк 3 см, под формата на лодка с тъп край от едната страна. Листата също ще бъдат от двойна тъкан, а 5 парчета ще трябва да бъдат нарязани.
Безел Рижик

От същата тъкан изрежете с игла два правоъгълника, не по-дълги от 5 см и с различна ширина. Изрязваме ресни в тях, като прилагаме линийка.
Безел Рижик

И тогава зелените заготовки трябва да получат нова форма. Необходимо е да сложите две парчета с ресни и с пръсти просто превъртете отрязаната страна малко. По листата можете да изгорите не сложни шарки. От едната страна на листа правим вдлъбнатини по ръба, а от втората половина изрязваме няколко дупки под формата на капки и точки. И накрая сгънете листата наполовина, като направите гънка.
Безел Рижик

И сега се обръщаме към листенцата на цветята, на които трябва да се даде допълнителен обем. Необходимо е да направите насрещни гънки на базата на детайлите и да ги спойкате с игла заедно. Всички венчелистчета се третират еднакво.
Безел Рижик

Освен това от тъканта за венчелистчетата изрязваме две ленти с размери 5 х 2 см. И ги разделяме по диагонал на половина. И по краищата на получените триъгълници правим малки прорези.
Безел Рижик

Защото при усукване се получава интересна форма.
Безел Рижик

И вие също се нуждаете от сепал във формата на неправилна звезда с 6 ъгли.
Безел Рижик

Изрежете 2 кръга с диаметър 3 см, които ще послужат за основа на цветята. Сега нека започнем монтажа. За едно цвете вземете 8 венчелистчета и кръг. Ще закрепим към основата с игла. Първият ред ще бъде от 4 заготовки, разположени на външния ръб на кръга.
Безел Рижик

Останалите 4 венчелистчета са споени по шахматна дъска, по-близо до средата на кръга. Центърът остава безплатен.
Безел Рижик

И двете цветя са изпълнени по подобен начин.
Безел Рижик

Сега остава да изберем бижута за средата в цветята. Вземете 2 големи мъниста, тичинки, топки или шишарки. Всичко може да бъде избрано по ваше желание.
Безел Рижик

И залепете в средата, добре позиционирайки се върху цветето.
Безел Рижик

Но все пак се нуждаем от пъпка и за това вземаме жица с дължина 10 см. Взимаме основа от пяна под формата на пъдпъдъчно яйце, въпреки че тя може да бъде заменена с заготовка от фолио и я залепяме добре върху жицата.
Безел Рижик

От останалите 3 венчелистчета събираме гъста цветна пъпка. Първата заготовка покрива изцяло основата, а останалата част може да се смазва с лепило върху половината от венчелистчето. Горните ръбове ще бъдат безплатни.
Безел Рижик

След това трябва да прикрепите 4 остри заготовки от дъното в кръг и да залепите сепала отгоре на всичко.
Безел Рижик

Остава само да залепите тънка лента върху жицата, пъпката е готова.
Безел Рижик

Сега се обръщаме към обработката на джантата, която ще служи като основа за цялата композиция. Самата джанта е залепена с панделки от два цвята в тон на цялата композиция, но е възможно и с една лента.След това от лента от плътна тъкан изрежете 2 правоъгълника с размери 8 x 2,5 cm.
Безел Рижик

Заобляваме краищата и сгъваме една част наполовина по дължината и правим разрези на завоя. 2 прореза, с интервал от 1 см, по-близо до краищата. След това преминаваме джантата през тези дупки. След това втората част е залепена към първата. Необходимо е да се вземе предвид, че този детайл е разположен най-малко на 10 см от ръба на джантата.
Безел Рижик

Сега трябва да започнете да сглобявате цялата композиция. Да започнем с пъпката. 4 см от горната част на основата върху джантата и закрепете самата пъпка с лепило. И ние прикрепяме жицата към джантата с тънка лента. Останалата част от жицата е залепена към основата.
Безел Рижик

След това имаме зелени листа, 4 ще бъдат върху основата, а едно пред пъпката. След това залепваме широката ресничка върху жицата пред пъпката и малко парче ще бъде от другата страна на основата между листата.
Безел Рижик

Остава само да подредите две големи цветя. Те трябва да бъдат добре фиксирани в краищата на основата към джантата.
Безел Рижик

Сега трябва да проверите грешната страна и внимателно да коригирате всичко.
Безел Рижик

Безилото е готово.
Безел Рижик

Успех на всички!
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини