Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Ако живеете в частна къща или имате лятна къща, тогава сигурно сте се натъкнали на желание да трансформирате цветната си леха или предната градина. Най-лесният начин е да отидете до магазина и да получите хубава малка фигура с мазилка. Да, тя украсява двора ти, но такъв акцидентен всеки втори градинар го има. За да внесете известна жар в личния си сюжет, можете да направите красива птица от обикновени пластмасови бутилки. Ще отделите повече усилия и време, но резултатът си заслужава.
Първо съберете пластмасови контейнери за всички съседи и приятели. Подходящи бутилки от всякакъв цвят и размер. Колкото повече събирате този материал, толкова по-голям ще бъде вашият занаят.
Вторият етап е производството на пера от пластмаса. От една бутилка се получават средно 3-4 пера. Нарежете ги лесно с обикновени ножици. Просто изрежете гърлото и дъното на бутилката и срежете средната част на продълговати овални заготовки. За да добавите текстура, отрежете ресни по краищата. За една птица са необходими пера с различни размери.
Също така трябва да подготвите основа - здрава дървена дъска. Лапите на птиците и крилата могат да бъдат направени от тънки пластмасови тръби. Тялото и главата са изрязани от пенополистирол и са обвити с монтажна мрежа (или метална мрежа). За да прикрепите перата ви трябват винтове. Подгответе цилиндър с пяна, боя за пръскане и малко гофрирана тръба.
А сега ще научите за тайните на правенето на някои примери за работа.
глухар
Тази птица има великолепна опашка и главата й е повдигната нагоре. Именно тези характеристики трябва да бъдат прехвърлени при производството на занаяти. Фиксирайте разрезите от пластмасовата тръба към дъската - това ще са краката. Изрежете багажника и шията от пяна, свържете с монтажна пяна. Прикрепете метална мрежа във формата на кръг към гърба на торса и изрежете крилата от него. След това започнете да фиксирате перата с овална продълговата форма с винтове. Трябва да се придвижите отдолу нагоре и обратно отпред, като постоянно припокривате капачките на винтовете от предишния ред. Клюнът е два триъгълника, изработен от пластмаса, а очите са черни големи мъниста. Перата са боядисани от спрей кутии от зелено, червено, жълто и бяло.
Птици от пластмасова бутилка

Птици от пластмасова бутилка

Орел бухал
За да направите такава птица, е по-добре да използвате кафяви пластмасови бутилки. Перата на орлова сова са къси, но буйни, така че краищата на пластмасовите заготовки се нуждаят от малко изгаряне с запалка. Това ще добави текстура към занаята.
Тялото и главата трябва да бъдат изрязани от пенополистирол, поставени върху пластмасови тръби и фиксирани към дървена стойка. След това, движейки се отдолу нагоре, трябва да фиксирате перата на винтовете. Очите са от бяла пластмаса, а зениците са от лъжици за еднократна употреба. Пръстите на краката се нарязват от тънък гофриран маркуч.
Можете да рисувате орел бухал със златна боя за пръскане.
Птици от пластмасова бутилка

Птици от пластмасова бутилка

щъркел
Бели (млечни) и кафяви пластмасови бутилки са подходящи за направата на щъркел. За крилата заготовките трябва да са с ресни, а за тялото без него. На шията трябва да изрежете ленти от бутилки и от една страна да направите ресни.
На стабилна дъска са фиксирани две дълги пластмасови тръби. Върху тях е десетлитров контейнер под ъгъл, с врата нагоре. Върху страните са прикрепени леко извити парчета тънка тръба и в отвора на канистрата трябва да се фиксира тръба с по-голям диаметър. Секциите на кутията и крилото са увити в метална мрежа. Пластмасовите овални заготовки постепенно се фиксират върху тях.
Главата на щъркела е направена от стара топка, а клюнът е изрязан от пластмасова бутилка.
След производството, трябва само да боядисате главата си с бяла боя и да нарисувате очи, и покрийте човката и краката си с червена боя. Щъркелът е с впечатляващ размер.
Птици от пластмасова бутилка

Птици от пластмасова бутилка

Птици от пластмасова бутилка

фламинго
Тази птица има дълги крака, тънка удължена шия и голям клюн. За производството му са подходящи пластмасови бутилки от всякакъв цвят. Тялото представлява голяма канистра, от дъното на която са прикрепени крака - дълги тънки тръби. Пръстите са парчета от гофриран маркуч. От един и същ маркуч трябва да направите шията, като го нанизвате на здрава тел, за да придадете на врата необходимите завои. Главата е изрязана от гъста пяна.
Занаятът трябва да бъде боядисан в бледо розово, а човката - в бяло и черно. Очите на птица са направени от мъниста.
Птици от пластмасова бутилка

Птици от пластмасова бутилка

Птици от пластмасова бутилка

Това са оригиналните бижута за лятната вила, могат да бъдат направени от отпадъчен материал.
Коментари (1)
  1. Smi346
    #1 Smi346 госта 22 август 2017 г. 15:03
    3
    Доста оригинално решение. Направихме домашно декоративно дърво в нашата селска къща и върху него окачихме птици - синигер, също от пластмасови бутилки. Когато вятърът е отвън, те "летят". Красиво, умно и дори гарванът е прогонен.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини