Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Разположение на града
Патриотичното образование е важно за по-нататъшното развитие на детето. Не може да има напълно развита личност без любов към родната земя, към този град и страна, в която човек е роден и живял дълги години.
Ако попитате дете на предучилищна или начална училищна възраст за онези забележителности на родния му град, които той познава, тогава той ще назове близката среда. Рядко родителите водят децата си на обиколки в града, като се позовават на висока заетост. Затова видеоклипове и илюстративен материал идват на помощ на възрастни. Но, повече емоции у децата предизвикват оформления. Можете да направите миниатюрна реалност на онези важни места в града, които характеризират неговата история.
Вие и вашето дете можете да направите оформление въз основа на снимки или видео файлове, впечатления след разходка или въз основа на материали от научни програми.

За работа ви трябват следните материали:


  • - дебел картон (размер 1м на 1м);
  • - цветна хартия;
  • - книга с твърди страници (4 листа);
  • - PVA лепило;
  • - цветен и бял картон;
  • - ножица;
  • - тесто за моделиране (или пластилин).

Изработка на оформление на града


Първо трябва да подготвите основата за оформлението. Вземете дебел картон с размери 1х1 м и книга с дебели страници, в която не повече от 4 листа.
График на града

Страниците ще бъдат разкрити и така бъдещото оформление ще има четири отделни сегмента.
График на града

Книгата трябва да бъде изцяло залепена със синя цветна хартия.
График на града

Дебела картонена паста върху зелено, създавайки вид хартия от хартията. След като залепите книгата върху зелена основа.
График на града

Оформете облаци от бяло тесто. И от кафяво и зелено - дървета, храсти и смърч.
График на града

График на града

След това пристъпете към направата на забележителностите на вашия град.
Например, можете да направите църква. Основата е 5 шестоъгълни призми, залепени от бял картон и свързани помежду им. Топ 5 кули от картон и черен пластилин с куполи от жълто тесто, боядисани със златна боя. Прозорците и кръстовете са издълбани от черна хартия.
График на града

Друг пример е храмът от червена тухла. За основата можете да вземете правоъгълна кутия сок и да я залепите с оранжев картон с модел от тухли. Формата на куполите трябва да се предава с картон със сребрист оттенък.
График на града

Във всеки град има театри - това също е важно място за културното развитие на човек. Основата на сградата е правоъгълна призма, върху нея покрив - триъгълна призма. На преден план са колони от бяла хартия и малки стъпки от картон.
График на града

Какъв град без военна тема. Някой има резервоар на входа, а някой има пушки. Улеснете ги от пластилин според снимката или рисунките. Пистолетът е поставен на постамент, изработен от кафяв картон.
График на града

Ето изглед отгоре на оформлението.
График на града

Детето ще седи с часове в близост до оформлението, ще изследва неговите страни и ще мисли, запомня и фантазира.
Оставете го да стои в детската стая и той ще избере какъв вид му харесва най-много.
График на града

График на града

График на града

И когато гостите ще се съберат у дома, малък екскурзовод ще им разкаже информативни истории от живота на родния му град, които ще се запазят в паметта му дълги години. Така че от най-ранна възраст и насаден патриотизъм!
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини