Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Цифри за градината на гуми
Използваните автомобилни гуми не е необходимо да се изхвърлят. След предназначението им, гумите могат да се използват за украса на двора или градината. Все повече и по-интересни идеи могат да се видят и в други, а защо да не опитате да направите същото и у дома? В края на краищата процесът на изработка на много занаяти е много прост.
жирафа
За тази интересна фигура трябва да вкопаете една голяма гума в земята, на дълбочина до средата на кръга. Отпред фиксирайте високите кръгли трупи с винтове. Върху него трябва да фиксирате муцуната - малка дървена къща от дърво. Очите и ушите могат да бъдат изрязани от пластмасова бутилка или парче линолеум. Остава само да боядисате всичко жълто и да направите кафяви петна.
Цифри за градината на гуми

зебра
Тази фигура е направена по същия начин като жираф, само боята се нуждае от бяло и черно.
Цифри за градината на гуми

слон
Да направя такова акцидентен трябва вече 2 гуми със същия размер. Фиксирайте ги заедно с винтове и прикрепете към дъската (основата). Главата на слон е 10-литрова пластмасова кутия, ушите са овални от същата кутия. Багажникът е парче от старата гофрирана тръба, очите са капаците на консервите. Cilia може да се изреже от пластмасова бутилка. По-добре е слонът да бъде боядисан в сиво, или можете да го превърнете в оранжев герой от карикатура.
Цифри за градината на гуми

Плюшено мече
Тази цифра е получена от две гуми с различни размери, свързани помежду си. Голяма гума е багажникът, а малка гума е главата. За да направят дизайна по-стабилен, гумите могат да бъдат поставени на тънка метална пръчка. Изрежете ушите от пластмаса или линолеум. За да затворите кръговете в средата на гумите, можете да използвате твърд картон. По желание фигурката също може да отреже лапи от линолеум. След боядисването мечката се превръща в привлекателна декоративна украса на градината.
Цифри за градината на гуми

matrioshka
Оригиналната руска играчка е кукла за гнездене. Може да се направи и от гуми на бу. Ще бъдат необходими общо 7 гуми. Пет от тях са прикрепени един към друг в хоризонтално положение - това е тялото. За по-голяма фиксация вътре може да се постави висок труп, заровен в земята. Гума е монтирана вертикално на ръба на този труп - това е главата, кухите дупки са затворени с кръгове от твърда дъска. Отстрани можете да поставите ръцете си от полуразрязана гума. В края на краищата трябва да рисувате с ярки цветове и да изобразите лице. Оказва се интересна госпожо-мадам.
Цифри за градината на гуми

Мики Мишка
Можете да направите два героя от анимационни филми: момче и момиче. За всеки герой ви трябват 4 гуми. Два лагера са положени на земята в хоризонтално положение, върху тях са монтирани две гуми под формата на фигура осем. Акцентът на цялата структура е върху дървото. Ушите на Мики Маус са направени от пластмасови капаци на кофата, а ръцете са от парчета пластмасови тръби. Лъковете, полата, дланите и лицата трябва да бъдат изрязани от линолеум. Долните гуми са пълни с плодородна почва и могат да се използват като мини цветни лехи.
След рисуването героите изглеждат просто великолепно и привлекателно!
Цифри за градината на гуми

Цифри за градината на гуми

Както можете да видите, няма нищо сложно в правенето на фигури от стари нежелани лагери. Ето защо, опитайте и вие направите нещо подобно на градинския си парцел.
Коментари (1)
  1. Svetlaia
    #1 Svetlaia госта 8 август 2017 г. 06:15
    0
    Като цветни лехи, също опция. И гумите не е необходимо да се изхвърлят и детската площадка. В нашата детска градина гумите се копаят в редица и децата скачат от една в друга.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини