Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Ярък „организатор“ за най-малките ученици! Децата ще се радват да използват такъв аксесоар, защото съхраняването на цветни моливи е много по-интересно в многоцветен калъф за молив.
Плетена калъфка за молив

Преди да започнете да плетете такъв калъф за молив, внимателно обмислете цветните моливи на вашето дете. Без удобен пример е трудно веднага да разпределите цветни блокове или да изберете правилните нюанси.
Като цяло вземете необходимия брой гломерули от желаните цветове (12, 24, 36 и т.н.), плюс бели, черни топки за плетене на външната основа и нейната украса. Куката също трябва да се вземе в подходящ размер (обикновено тази цифра е равна на дебелината на нишката), но трябва да се избягват масивни и груби материали, тъй като голяма структура няма да изглежда много привлекателна.
Снимка 2.
Плетена калъфка за молив
Височината на цветните блокове се определя от височината на молива. Следователно нарисувайте произволен брой въздушни бримки и след първото монтиране оставете веригата с желания размер (за предпочитане с 1-1,5 см по-къса от самия молив).
Плетена калъфка за молив

Плетете го с едно плетене на една кука (st / b.n) по цялата дължина в прави редове. Всеки блок съдържа 8 до 10 такива реда.
Плетена калъфка за молив

Плетена калъфка за молив

Можете да комбинирате цветовете както искате, в зависимост от личните вкусове, както и предпочитанията на самото дете. Но все пак най-оптималният вариант би било равномерно редуване на студени и топли тонове.
Плетена калъфка за молив

След това завържете готовия райета правоъгълник със st. n бяла прежда по периметъра, подчертавайки и подравнявайки по този начин всичките й страни.
Плетена калъфка за молив

И сега нашата цветна част е напълно готова.
Плетена калъфка за молив

Бялата задна стена също трябва да започне със създаване на верига и монтаж. Този правоъгълник трябва да е малко по-голям от предишния, а страните му трябва да стърчат на няколко милиметра от краищата на цветната заготовка.
Плетена калъфка за молив

плетиво две такива подробности, честно казано, работата не е бърза, но коя от лесните, разбираеми и прости е със сигурност.
В края и към белия правоъгълник направете и контрастната рамка черна прежда.
Плетена калъфка за молив

Сега шийте две парчета от моливчето отстрани и отдолу, оставяйки горната част напълно свободна.
Плетена калъфка за молив

Последният етап е отделянето на тесните цветни клетки. За да направите това, поставете нишката на работа (по-точно, от дъното на калъфа за молив) и издърпайте бримките един по един, като прехвърлите всеки от тях в предишния, докато се образува верига по цялата клетка (до горната бяла граница).
Плетена калъфка за молив

По този начин не само свързвате стените на продукта, но и подчертавате всеки „молив“ с вече позната бяла рамка.
Плетена калъфка за молив

За домашна употреба платното с джобове вече може да бъде окачено в тази форма над масата. Така детето винаги ще вижда моливи, ще знае къде се намират (тоест никога не търка) и ще свикне да ги съхранява на едно място (още един плюс - няма да ги разпръсне по цялата стая). Но за трансфера е по-добре да шиете тясна панделка, за да завържете плътно усукана тръба и да не губите моливите си. За млад студент ще бъде удобно да носи такъв калъф за молив в куфарче.
Плетена калъфка за молив

Плетена калъфка за молив
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини