Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Картичка с нотка на кънтри стил в естествени цветове
Карта, която гравитира към естествени сдържани тонове, изглежда много сладка и оригинална. Особено интересно докосване на простотата и сдържаността придава острият контраст на материалите - груб необработен торф и изтънчена иридисцентна органза и сатен.
Игличката може да намери материали за изработката на тази интересна пощенска картичка сред останките и парчетата, които бяха изсипани след други шедьоври с ръкоделие. По този начин вашата пощенска картичка изобщо няма да е скъпа. Разбира се, можете да приспособите дизайна на картата към вашите материали и желания. За да направите такава поздравителна картичка ще ви трябва:
- парче бял или сив картон за основата на размера на картата 29,4х21 см;
- парче картон с рисунък с абстрактен златисто-маслинен модел с размери 14,7х21 см;
- парче метализиран картон в цвят бронз с размери 11х7 см;
- парче грапа от най-обикновената пазарна торба с картофи или захар, предварително измити; торбичката се продава в магазините за креативност, но там е неразумно скъпа, така че можете да се справите с това, което е под ръка;
- метализирана златна нишка от лурекс за плетене или за бродиране;
- около 1 м сатенена панделка с широчина 1 см в бледо кремав цвят;
- петна от преливна органза с наситен маслинено-златист цвят;
- мъниста с крем и цветни пайети;
- около 27 см шарени плитки с бледожълт цвят ширина 2,5 см;
- двустранна чиновническа лента;
- линийка и молив за маркиране;
- конци за шиене в тон на сатенена панделка, тънка игла, щифтове;
- свещ и кибрит;
- ножица.
Плака за кънтри стил

Първо трябва да се подготви парче картон с рисунка за предната страна на картата. За да направите това, по дългата страна, отклонявайки се от десния ръб с 3 см, трябва да залепите шарена плитка. Леко залепете две ленти от двустранна лента една до друга от един къс ръб до друг. Отстраняваме защитния слой и поставяме лентата върху залепващата лента, така че свободните краища от около 3 см да останат от двете страни.Натиснете я така, че да се прилепва здраво.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Сега залепете изпъкналите краища на плитката на грешната страна. Правим това с две малки парчета лента.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Временно оставете настрана голяма част и продължете да украсявате малък метален елемент от бронзов картон. Първо се нуждаете от парче грапа. Моля, обърнете внимание: частта трябва да бъде нарязана наклонено - посоката на резените е показана на снимката. По този начин ще предотвратите проливането на секции. Резените трябва да се поставят под ъгъл 45 градуса по отношение на споделените и напречните нишки на платното. Така че изрязваме лента с размери около 9х4 см. Добре е, ако правоъгълникът е малко изкривен и страните му не са идеално прави.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Сега вземаме щифт с дебел връх и с негова помощ разбиваме краищата на правоъгълника около 8 мм по целия периметър. Поради факта, че ръбът е нарязан по протежение на косото, краищата няма да се рушат, а придобиват пухкава ресни с ефекта на известна небрежност. След като разкъсате краищата, опитайте върху частта. Ако е прекалено голям, отрежете го до необходимия размер.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

След това трябва да залепите парче от репей върху метализиран картон. С помощта на две ленти от лента залепете ръбеца по дългата страна на правоъгълника по-близо до единия ръб.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Завършената част с репей трябва да бъде украсена с метален златен люрекс.Вятър 5-6 завоя през цялата част с ръбове по-близо до десния ръб. Поставете бобините наклонено и напречно. Вържете грешната страна на конеца. За надеждност е възможно да се фиксират бобините от грешната страна с лента или лепило, така че да не се движат. Можете също да капете лепило или лак за нокти върху възела, за да го поправите, въпреки че това не е необходимо. От предната страна изправете ресни, така че лурексът да премине над репката, но не и над ресни.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Заделяме и двете картонени части и се занимаваме с декора на тъканта. Пет малки рози трябва да се навият от сатенена панделка. Когато сгъвате розата, ако е необходимо, закрепете цветето с щифтове. Вкарайте двойна нишка в тънка игла. Зашийте всички слоеве от розата, така че нишката да не се вижда от предната страна. След това донесете нишката отпред в средата на цветето и шийте една пайети и едно мънисто. Заведете конеца на грешната страна, фиксирайте го с вързоп, но не го режете.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Така че трябва да подготвите пет рози. Пет кръга с диаметър около 5 см трябва да бъдат изрязани от органза. Добре е, ако кръговете са криви и дори изобщо не са като кръгове.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Запалваме свещ и започваме да обработваме резени нарязани парченца органза. Ако филийката бъде поставена отстрани на пламъка, тогава резената ще се разтопи, без да се деформира. Ако донесете органзата отгоре на пламъка, след което се разтопи, той красиво ще се огъне. Самото парче значително ще намалее по размер. В този случай, за да получите разтопени чашелисти във формата на "чаша", трябва внимателно да донесете органзата с разрез от горната част на пламъка. Работете внимателно, за да не изгорите цялото парче органза и собствените си пръсти.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Когато всичките пет чашелиста са готови, трябва да шиете роза върху всяка от тях. За да направите това, поставете розата в изгорелите „гнезда“, поставете конеца от грешната страна и направете няколко закрепващи шева, като заснемате органзата и долните слоеве на сатенената лента. Не режете конеца, а го оставете от грешната страна.
Плака за кънтри стил

Получените рози трябва да украсяват малък детайл с репей. Пришийте розите към картонената малка част, като ги поставите както на снимката. Зашийте направо през всички слоеве - картон, репей, органза и панделка. Направете поне 3-4 бримки за всяко цвете, така че да са здраво и от всички страни, прикрепени към картон. От шевната страна на конеца, закрепете с 1-2 възела и изрежете излишния край на конеца. Ако не сте сигурни в своя възел, пуснете лепило или лак върху него. По този начин шийте четири цветя към малката част.
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил

Зашийте останалото цвете не на малка част с репей, а на шарена част с рамка. Опитайте с малка част, за да разберете къде ще го поставите и след това шийте цветето върху картона, както виждате на снимката или както искате. Закрепете конеца от грешната страна и отрежете излишното.
Плака за кънтри стил

Завършените декорирани части трябва да бъдат сглобени заедно. Залепете двустранната лента около периметъра от вътрешната страна на малкия картон с бронзов цвят. Поставете няколко ленти в средата, така че частта да бъде по-добре фиксирана. Отстранете горния защитен слой и леко притиснете малката част към голямата.
Плака за кънтри стил

Сега, когато предната страна е напълно готова и сглобена, остава да сглоби самата карта. Сгънете голям лист картон наполовина. За да го огънете по-лесно и равномерно, първо надраскайте линията на завоя с дебела игла. След това залепете една част с двустранна лента около периметъра и също така прикрепете няколко ленти в средата, както е на снимката.
Плака за кънтри стил

Отстранете защитните ленти на лентата. Нежно и равномерно натиснете декоративната част на картата към основата. Сега вашата карта е напълно готова и можете да я дадете на щастлив получател!
Плака за кънтри стил

Плака за кънтри стил
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини