Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Разпространяваме банята с плочки
Керамичните плочки са популярни и уважавани в много страни по света поради своята практичност, невероятно разнообразие от цветове и размери и редица други причини.
Време е да актуализирате плочката в банята. За да направите това, трябва да подготвите стените и пода за по-нататъшна работа. Първоначално демонтираме старата плочка, почистваме стените от стара боя и мазилка или замазка, която се е отклонила от зидарията. След това всички изложени повърхности се грундират (за предпочитане бетон чрез контакт). Пристъпваме към инсталирането на рамки за кутии, които ще затворят тръбите за вода и канализация. Много е важно да не забравяте да подготвите местата за инспекционни люкове на места, където са монтирани електромерите.
Разпространяваме банята с плочки

След като обшиваме рамките, използвайки GCR (по-добра устойчивост на влага, по очевидни причини). GCR е достатъчен за третиране с почва с дълбоко проникване. След приключване на подготвителната работа пристъпваме директно към полагане на плочките.
Първото нещо, което правим, е да маркираме пода и стените. На всяка стена нарисуваме вертикална линия строго по средата, за да определим какъв вид тапицерия ще бъде в ъгъла. Това ще определи как да започнете да полагате плочката: от линията в различни посоки или, като я прескочите, в центъра на плочката. По същия модел маркираме на пода.
Разпространяваме банята с плочки

Много важен момент: при полагане на подови плочки лепилото се нанася с назъбена мистрия както върху основата, така и върху плочката. В този случай празнините под плочката не са допустими. Работата се извършва с помощта на кръстове и клинове, последните помагат да се изравнят разликите в размера на плочката. Подът е разположен в една хоризонтална равнина.
Разпространяваме банята с плочки

Когато лепете плочки по стените, е много важно да подредите първия ред равномерно - това е ключът към красива и равномерна става в бъдеще.
Разпространяваме банята с плочки

Външните ъгли са облагородени с пластмасови ъгли. Празности под плочките на най-горния ред също не се допускат, защото когато монтирате профили за тавана, можете да влезете в празнотата.
Разпространяваме банята с плочки

Фугирането се извършва в деня след приключване на работата, така че лепилото да изсъхне. В противен случай тонираната фугираща смес няма да изсъхне равномерно и няма да бъде равномерна.
Разпространяваме банята с плочки

Смесите (лепило и фугираща смес) се приготвят строго според инструкциите на опаковката. Разтворът се нанася с гумена шпатула, след 10 минути се отмива с гъба, навлажнена с вода, по диагонал. След 30-40 минути плочката се избърсва със суха мека кърпа, а всички шевове също се търкат с кърпа, за да се отстранят неравностите и мивките.
Разпространяваме банята с плочки

След тази задължителна процедура се получават гладки, красиви и най-важното - стегнати шевове. Вътрешните ъгли остават без фугираща смес, те се запечатват на следващия ден със санитарен силикон до цвета на разтвора или друг по ваша преценка.
Разпространяваме банята с плочки

Спазвайки тези прости правила, вие ще се задоволите с новата баня за дълго време.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини