Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Това колие изглежда много необичайно Често на пръв поглед дори е трудно да разбереш как мънистата се слепват. Още повече, че е много проста за изпълнение. Може да не успеете да плетете или не знаете триковете на мъниста, но това бижу може да се направи в няколко безплатни вечери. Колието с въздух изглежда страхотно както с бизнес костюми, така и с летни сарафани. Основното тук е да изберете правилния цвят за декорацията. Комбинирайки няколко нюанса, можете да постигнете оригиналния ефект. А преплетени елементи от бъгове ще добавят малко блясък.
Колие от мъниста

Материали за работа:
 • мъниста - 3-4 нюанса;
 • риболовна линия - най-малко 10 м;
 • аксесоари за бижута (закопчалка за карабинер, пръстен, закачалки - 2 бр., щифт с око - 2 бр.);
 • кръгли клещи;
 • кука - 4 мм.

Колие от мъниста

Инструкции за изпълнение.
Първо трябва да подготвите нишка от мъниста, която ще ни послужи като основа. За да направите това, ние събираме мъниста от различни цветове по хаотичен начин. Тук няма смисъл да пишете конкретен модел. Цялото очарование на декорацията е в смесването на цветовете.
Колие от мъниста

За представеното колие ще ви трябват 2 - 3 метра нишка от мъниста. Когато въдицата е въведен, не я отрязвайте от макарата. В самото начало правим малък контур и го фиксираме с възел. След това започваме плетене на една кука плетени въздушни бримки.
Колие от мъниста

Във всеки нов контур ние плета мъниста: едно или повече мъниста. Можете също да ги пропуснете и да оставите бримките празни, без мъниста.
Колие от мъниста

По време на плетене преместваме мънистата по линията, развивайки я малко по малко от макарата. Ние плета нашата ажурна нишка, докато мънистата на въдицата не приключат.
Колие от мъниста

На този етап трябва да действате много внимателно. Конецът може да се заплете. За да предотвратите това да се случи, можете да увиете празното върху книгата.
Колие от мъниста

Удобно е да сглобите колието на всяка мека повърхност, подходяща е възглавница за диван. В нея залепваме два реда щифтове. Разстоянието между тях е надолу - 1 см. На дължина - необходимата ширина на декорацията. Но си струва да се има предвид, че всеки следващ ред трябва да бъде с 1 см по-дълъг.
Колие от мъниста

Сега увийте нашите щифтове с мъниста на щифтове.
Колие от мъниста

Слагаме краищата заедно на един щифт и завързваме въдица.
Колие от мъниста

Върху щифт за аксесоари разширяваме ухото, поставяме върху него един куп въдица за мъниста и огъваме отвора назад.
Колие от мъниста

Поставяме върха на щифта, огъваме краищата му, така че да прилягат плътно към нишките на мъниста.
Колие от мъниста

Нанижете няколко мъниста на щифт. Това леко ще увеличи дължината на продукта. Ние огъваме щифта с клещи, образувайки контур. Повторете от другата страна.
Колие от мъниста

От едната страна поставяме пръстен на ухото, от другата - карабина.
Колие от мъниста
Коментари (2)
 1. Tamashii
  #1 Tamashii госта 9 август 2017 15:47
  1
  Оригинално и нежно колие. Лесен за производство и не е скъп при материални разходи.Плюс цветовете могат да бъдат избрани независимо за всяко изображение.
 2. Наталия
  #2 Наталия госта 4 септември 2017 г. 18:08
  1
  Изглежда много нежно

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини