Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Ренде за шкурка
Много често при производството на занаяти е необходимо да се използва шкурка, за да се побере или завърши продукта. За такива случаи предлагам да се направи малка ренде, което ще улесни процеса на оформяне на кожата. Предимства от него - шкурка държи добре, удобно в ръката, възможността за бързо заместване на шкурка.
Ренде за шкурка

За направата


Ще ви трябва:
  • - резени от многослоен шперплат с дебелина 16 мм;
  • - винт с гайка и шайба на крилото;
  • - тънки скилидки;
  • - тренировка, тренировка;
  • - парчета тънка гума, лепило;
  • - епоксидна смола или лепило.

приготвяне


Рендето се състои от две части - основното желязо и затягащия държач, които са свързани с винт към гайката на крилото.
Ренде за шкурка

Основата има краища, които са еднакво скосени от всички страни.
Ренде за шкурка

Затягащият държач е равен по размер на горната равнина на основата.
Ренде за шкурка

В центъра на основата е монтиран винт, който да закрепи държача. Използвайте крилото, което имате на разположение, така че диаметърът му не е посочен. Дължината на винта трябва да бъде приблизително 4 см. Комбинирайте основата и държача и пробийте диаметър, малко по-голям от диаметъра на винта, и пробийте проходен отвор в центъра. Отстрани на подметката на основата пробийте дупка, така че главата на винта да бъде напълно скрита. В главата на винта пробийте дупка за малък шпилка, действаща като запушалка. Отхапваме шапката от карамфил.
Ренде за шкурка

За да вдъхнете шпилката, правим прорез от двете страни на отвора за главата на винта.
Ренде за шкурка

Ренде за шкурка

Слотът може да бъде избран като мелница или длето. Когато винтът със запушалката е монтиран в слота със слот, напълнете кухината с епоксидна смола или епоксидно лепило. След като смолата се втвърди, почистваме стърчащата част с шкурка.
Ренде за шкурка

Ренде за шкурка

За да гарантираме, че държачът не се движи, правим водачи.
Ренде за шкурка

Монтираме държача точно върху основата, завиваме агнето през шайбата. Избираме две шипове за водачи (с диаметър 2 - 2,5 мм). Приготвяме две тренировки - с диаметър малко по-малък от диаметъра на карамфила и малко по-голям. С „по-малка“ тренировка в основата, през държача пробиваме непроходен отвор за водачите. Закарваме карамфила в основата в получените дупки, отхапваме шапките. В държача, от основата, с "голяма" бормашина, пробийте дупки за свободно влизане на водачите.
Ренде за шкурка

За да натиснете надеждно шкурка върху вътрешните ъгли на държача, залепете парчета от тънка гума с лепило Moment или друго подобно. Изпъкналите части на гумата са нарязани настрани със страни.
Ренде за шкурка

Инсталираме скоби за удобство при смяна на шкурка. Това са тънки скилидки (с диаметър 1 мм), които се движат по дългите страни на основата.
Ренде за шкурка

Хапваме карамфил на височина 2-3 мм от равнината на основата. Слагаме на държача, с лек натиск от вътрешната страна на държача има потиснати маркировки от щипките. Разширяваме и задълбочаваме маркировките с шил.
Поставяне на шкурка. Изрежете парче шкурка с размери 10 х 10 см. Пробиваме единия край в средата с фиксатор, увиваме шлифовъчната хартия около основата и я закачаме с втори резе (пробиваме).
Ренде за шкурка

Слагаме държача отгоре, затягаме го с агне. Инструментът е готов за работа. След като изтриете шкурка, я извадете, завъртете на 90 градуса, фиксирайте отново на ренде и за известно време все още е подходящ за работа.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини