Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Със сигурност всяка икономка поне веднъж е чула термина „играчката на Тилдов“. Но не всеки знае какво е. Tildas са необичайни, ярки, стилни играчки, които символизират семейния комфорт и топлина. Първият занаят в тази техника е пуснат през 99 г. на миналия век, когато художникът от Норвегия Тони Финангер създава модел и шие необичайна кукла. Днес майсторски майки от цял ​​свят търсят и правят сами нови модели на играчки в тази техника. Очарователен охлюв ще бъде обичан не само от децата, но и от техните родители, а също така ще се превърне в истинска декорация на къщата.

За да работите, ще ви трябва:
• две парчета плат от всякакъв цвят,
• ножица,
• синтетичен зимник,
• конци и игла,
• дантела
• сатенени панделки,
• две мъниста,
• висулка за декорация.

Тилд охлюв

Първо трябва да отпечатате шаблон или да го нарисувате сами. След това трябва внимателно да прехвърлите схемата върху тъканта, като предварително сте я сгънали два пъти лице в лице. Приблизително 5 mm от ръба трябва да се отдръпне, като по този начин се прави възможност за шевовете. Тогава е необходимо да изрежете детайлите на бъдещата играчка, така че тъканта да не се подхлъзва, препоръчително е да я закрепите с щифтове.
Тилд охлюв

Тилд охлюв

Сега шийте двете части на тялото на кохлеята, но не забравяйте да оставите дупка в горната част. След като завършите работата, трябва да завъртите получената част от предната страна и да я парите старателно с ютия. След това трябва да го напълните с подложка от полиестер, да зашиете дупката и да продължите да създавате мивка.
Тилд охлюв

Тилд охлюв

Принципът на работа е един и същ. Първо двете части са пришити заедно, след това тъканта трябва да се изглади добре и да се напълни с пълнител.
Тилд охлюв

Остава да закрепите заедно тялото и да потънете. За да скриете грозните шевове, които са се образували по време на процеса на шиене, можете да украсите играчката с дантела.
Тилд охлюв

Тилд охлюв

Тилд охлюв

Охлювът е готов. Остава да я украсяваме. Зашийте мънистата на мястото на очите. При охлюв те трябва да бъдат засадени отблизо. На шията на играчката можете да окачите висулката на тънка сатенена панделка, украсете черупката с лък. С червен молив „кафяво“ бузите на кохлеята.
Тилд охлюв

Тилд охлюв

Тилд охлюв

Тилд охлюв

Такава ярка, оригинална, сладка играчка ще се превърне в истински пазител на вашето огнище и ще ви зарадва дълго време.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини