Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Занаят за Свети Валентин
От прости и импровизирани материали можете да създадете голям и красив занаят за Свети Валентин. Въпреки факта, че този празник не е наш, руски и не е необходимо да го празнуваме, много от нашите хора, които познават този празник, го празнуват, ако желаят. До Свети Валентин можете да създадете например занаяти, искрящи на слънце - сувенир, украсен с частици от компактдискове. Като направите такъв сувенир сами, можете да спестите от покупка в магазин и в същото време да дадете „нов живот“ на някои от вашите неща, които са загубили способността да бъдат полезни.

Занаят за Свети Валентин


За да направим такъв занаят, ни трябваха:
- Молив;
- ножица;
- телбод;
- CD в два нюанса (сиво и зелено);
- Специални ножици за рязане на метал;
- Един DVD-ROM с лилава лазерна повърхност;
- лепило;
- Парче пяна със средна дебелина (около 1,3 см.);
- Салфетки от бял цвят;
- Свързващ пръстен и дантела.

Започвайки работа, ние вземаме лист от пяна със средна дебелина и изрязваме от нея сърцевидна форма с дължина около 17 см и ширина 21,5 см:

Занаят за Свети Валентин


След това вземаме прости бели салфетки:

Занаят за Свети Валентин


Като сгънем тези салфетки два пъти, ги закрепваме в средата с две телбоди (тук ни е необходим телбод):

Занаят за Свети Валентин


След това трябва да изрежем формите на цветя от получените салфетки. За да улесните работата и да не правите грешки при рязане, трябва предварително да направите проба хартия:

Занаят за Свети Валентин

Занаят за Свети Валентин


След това трябва да сгънем всички слоеве хартиени венчелистчета на свой ред и, след като приемем, да разтворим (тоест да „отворим“ цветето):

Занаят за Свети Валентин


След това трябва да залепим получените цветя във формата на сърцето:

Занаят за Свети Валентин


Трябва да направим такива цветя само около седемнадесет парчета.

Занаят за Свети Валентин


Когато всички цветя са залепени с формата на сърцето, ще започнем да украсяваме нашите акцидентен частици от компактдискове. Но първо, на повърхността му трябва да начертаем контурите на изображението, а след това да вземем пет компактдиска с лазерна повърхност от различни цветове и да използваме специални ножици за рязане на метал, за да ги нарежем на частици с различни размери и форми:

Занаят за Свети Валентин


От тези ситно нарязани частици трябва да изберем частици с подходящ размер и форма, за да направим изображението или записа, от което се нуждаем от тях:

Занаят за Свети Валентин


Решихме да покрием цялото свободно пространство на повърхността на фигурата от пяна от пластмаса с частици от компактни дискове от сив цвят (изглежда, че е по-светло от зелено и лилаво):

Занаят за Свети Валентин


Така ние павирахме задната страна, изобразявайки малко различни фигури върху нея:

Занаят за Свети Валентин


Когато работите с компактдискове, намирането на подходящата частица може да бъде трудно, но рязането също е трудно: пукнатините често се появяват в нежелани участъци, частиците се рушат и се наслояват. Те могат да загубят своя лазерен филм, което им дава способността да блестят и да блестят с всички цветове на дъгата и тогава ще трябва да харчат много повече лепило от предвиденото. Общо ни отне три компактдиска със сива повърхност и един диск с повърхност от зеленикави и лилави цветове. След това трябва да направим контур. За да направите това, ние вземаме свързващ пръстен със сребърна нишка, взет като дантела и ги свързваме:
Ние шием получения контур до върха на занаята. След обвързването е малко забележимо:

Занаят за Свети Валентин


След това всичко - нашият занаят е готов.Може да бъде поставен в килер, окачен на стена с пирон и ще бъде хубаво да украсите всяка стая:

Занаят за Свети Валентин


С уважение, Воробьов Динара.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини