Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Обемни ръкавици

Рукавици за зимния период - нещо, което практически не може да се замени. В нашата климатична зона всички знаят това. И освен практическите предимства, модничките и манекенките искат да направят този аксесоар и красив. И тук фантазиите могат да се въртят. Рукавичките могат да бъдат ушити, плетени на една кука и плетени, филцовани от вълна, тъй като виждаме възможностите за този зимен гардероб не са малко, особено след като всеки от методите има неизброим брой опции и модели.
Обемни ръкавици

В нашия случай избираме инструмент - кука за плетене на една кука и чисто вълнена прежда. 80 г са достатъчни, т.е. можете да държите в стограмова чиста вълна и пак да останете. Освен това ще ви трябват останките от ярки нишки с контрастен цвят, за да проектирате гърба на ръкавиците. Изчисляването на плетене е лесно да направите сами, ръководейки се от нашия пример.
Обемни ръкавици

Материали за нашия модел:
- 80 g, чисто вълнена прежда с ярко синьо-виолетов цвят (120 m на 100 g);
- 20 g, акрилна прежда с фантастично боядисване в прасковени тонове за плетене на цветя;
- 10 грама всяка прежда в зелени цветове за листа;
- кука N 4.
Обемни ръкавици

плетиво започнете с маншета от ръкавици За да определите дължината на първия ред, използвайки конец, измерете ръката на най-широкото място. Първата верига от въздушни бримки трябва да е равна на дължината на тази нишка. Затваряме веригата (в нашия случай - 35 бримки) в пръстен и плета в кръг с прости колони с прежда на желаната височина на маншета на ръкавицата. За нашите ръкавици това е 16 реда до основата на палеца.
Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Сега трябва да осигурите дупка за палеца. Прескачаме 8 бримки на долния ред, плетейки колкото се може повече въздушни бримки над тях. Свързваме следващия контур с долния ред и отново продължаваме да плета в кръг с двойни колони с плетене на една кука за цялата дължина на дланта и 2/3 от дължината на пръстите. За нашия модел това е 12 реда.
Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

На следващо място, намаляваме цикъла, завършвайки ръкавиците. Намаляването се извършва, като се вземат предвид страничните страни на ръкавиците. За да ги определите с такова кръгово плетене е просто: сгънете ръкавиците, така че дупката за палеца да заеме своето място, завоите и да се окажат страни. Първо, ще намалим бримките близо до гънките, за да придадем необходимата форма на ръкавицата.
13 ред - ние плета 2 бримки заедно преди завоя, след това на завоя поставете обикновен двоен плетене на една кука, след това 2 бримки заедно. След това ние плета до втория завой и повтаряме намалението в същия ред. По този начин, в 13-ия ред се намаляват 4 бримки. Ние плета двойно плетене на една кука до първата гънка.
Обемни ръкавици

14 ред - преди огъване, ние плета 2 пъти подред, 2 бримки, на мястото на огъване - двоен плетене на една кука, отново плета 2 пъти подред, 2 бримки. На следващо място, двойно плетене на една кука до втората гънка. Повтаряме - преди огъване плета 2 пъти подред, 2 бримки, на мястото на огъване - двоен плетене на една кука, отново плета 2 пъти подред, 2 бримки. Така в 14-ти ред 8 бримки се намаляват.
Ние плета 15 ред, както и 13.
Обемни ръкавици

На следващо място, намаляваме бримките, плетене на всеки две бримки в една, докато завършим ръкавицата. Събираме последните 6 бримки на една нишка и затягаме.
Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Връщаме се към дупката за пръста. Ние събираме по ръба на контура, плетене на нишка във всеки контур на левия отвор. Обиколката на палеца в основата е 16 бримки. Продължаваме да плета в кръг. В следващите 3 реда намаляваме 2, 1 и 1 контур. Продължаваме да плета кръг от 12 въздушни бримки до височината на пръст, в нашия модел това е 9 реда, след което започваме да намаляваме бримките, плетене на две бримки от долния ред, докато не завършим плетене.
Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Прекъсваме нишката и пристъпваме към дизайна на маншетите от ръкавици.Ние плета един ред плетене на една кука, след това вторият ред въздушни арки в 7 бримки през една бримка на долния ред. Ние плета втората ръкавица в огледален образ на първата.
Обемни ръкавици

Остава да украсите ръкавицата. За да направите това, ние ще плета цветя от прасковена прежда.
Обемни ръкавици

Ние събираме 4 въздушни бримки, затваряме в пръстен и плетаме 2 реда, обвързваме първоначалния пръстен, получаваме 8 бримки, след което плетаме по две двойни плетене на една кука във всеки контур. След това събираме арки от 5 въздушни бримки през една бримка на долния ред. Във всяка арка допълнително плетаме с прости колони без плетене на една кука. Получаваме долното ниво на цветето.
Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

След това изправяме конеца от предната страна на плетенето и плета в центъра същия брой арки от въздушни бримки, след това ние плета всяка арка с плетене на една кука. Получаваме второто ниво на цветето. Приготвяме четири такива цветя.
Обемни ръкавици

Остава да завържете листата. От зелена прежда ние плета ленти в два реда с двойни плетене на една кука.
Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

За да направим завой в средата, ние плета три двойни плетене на една кука в един централен контур на първия ред. Листовете трябва да се правят колкото цветя.
Обемни ръкавици

Когато всички детайли са готови, ние шием цветя и листа до гърба на всяка ръкавица.
Обемни ръкавици

Обемни ръкавици

Вижте какви елегантни малки ръкавици се оказаха!
Обемни ръкавици

Обемни ръкавици
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини