Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Snood - тръба с проста спирална стъпка
Snood тръба с проста спирална стъпка

Времето за снуди е в разгара си. Снудите носят кръгли шалове през всеки сезон, само моделът и материалът, от който е направен, се променят. Затова в личния гардероб поговорката е доста приложима: няма много снуди. Освен това моделите на тези шалове са много разнообразни.
Snood тръба с проста спирална стъпка

Все още е зима в двора и през първите седмици на пролетта ни трябват топли опаковъчни шалове. И ако сте уволнени с идеята за нов шнур, тогава прегледайте кичура си за вълна или полу-вълнени плетиви нишки.
Между другото, за сметка на вълна, която се използва за фабрични нишки. На етикетите можете да прочетете разнообразен асортимент. Могат ли да се сортират всички видове вълна? Ще потвърдим това в края на статията. А за снуд избираме леката и приятна на допир прежда Azalea от фабриката Troitsk 40% меринос и 60% акрил, секция боядисване с мек цветен преход в спектъра на морската вълна.
Snood тръба с проста спирална стъпка

Тръбен шал или тесен снуд се характеризира с това, че не е необходимо да се навива на слоеве, той просто се носи над главата и поради драпиране изглежда като великолепна и доста плътна яка. Може да се носи и на главата като качулка. Тесният снуд не трябва да е гъст, той ще бъде неудобен, напротив, той е плетен с въздух, лесно образувайки меки топли гънки.
Ширината на муцуната се избира в съответствие с зоната на яката, т.е. той трябва да се облича свободно над главата си, но в същото време да покрива добре врата си. За замисления модел броят на бримките трябва да е кратен на 7. За преждата 270 m на 100 g използваме кука N 5.
Snood тръба с проста спирална стъпка

Събираме 68 бримки, затваряме ги в пръстен, добавяме 2 бримки за повдигане. Ние плета два кръга с един плетене на една кука, а след това плетиво според схемата: * 5 супени лъжици. двойно плетене на една кука, 2 въздушни бримки *. Когато кръгът е напълно плетен, във втория кръг раппортът трябва да измести 2 бримки вляво. По този начин, модел с 2 въздушни бримки ще се спира.
Продължаваме плетенето до височина от 45 реда. Завършваме плетенето с два реда единично плетене на една кука.
Ние правим ръба на шнур.
Snood тръба с проста спирална стъпка

За целта използваме проста техника на малки въздушни арки, които се изпълняват под формата на карамфил. Моделът на плетене е както следва: полето на крайния единичен плетене на една кука на предишния ред, добавете 1 бримка за повдигане, след това ние плета * 4 въздушни бримки, ние плетаме последния в същия цикъл на основата, от която е започнала арката, 3 единични плетене на една кука *.
Snood тръба с проста спирална стъпка

Snood тръба с проста спирална стъпка

Свързваме двата ръба на муцуната по подобен начин. Вашият снуд - тръбата е готова.
Snood тръба с проста спирална стъпка

И сега обещаните обяснения за видовете вълна, които се използват при производството на прежда.
Вълна за предене и изработка на прежда за плетене се получава от различни животни: овце, кози, зайци, лами, камили, кучета. За да се получи най-висококачествената, нежна, топла и красива вълна, различни породи от тези животни се отглеждат от векове.
Най-нежната и благородна прежда е кашмир, тя се прави от подкосъм на високопланински монголски кози. Мохер също е вълна от кози от съответната порода Ангора. Овча вълна е традиционна, стрига се от тялото на агнета и агнета, но мериносовата вълна е вълна от специална мериносова порода овце, която се получава от холката на агне. Алпака е козината на лама, американска роднина на камила, а ангората е пениран подкосъм на ангорска заешка порода.
В допълнение към тях, най-традиционните видове прежда, преждата също се прави от камила, яко, а също и кучета от различни породи с дълги коси. Всеки тип вълна има специални топлинно спестяващи качества и практичност в продукта, следователно, всяка игла трябва да избере прежда за работа в съответствие с нейните предпочитания.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини