Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Чаените чаши са много необходими и често срещани ястия. Понякога се държат на съдомиялна машина, друг път на маса или в шкаф. Предлагам да се направи друго място за чаени чаши - държач за халби, който е прикрепен към стената. В такъв държач халбите са винаги под ръка и не заемат място в шкафа.
Закачалка за халби

За производството ще ви трябва:
- дървени клонки от ясли;
- парче многослоен шперплат с дебелина 16 - 18 мм;
- молив, линийка, транспортир;
- мозайката, свредлото, повърхностната мелница;
- PVA лепило;
- лак, четка;
Размерите на държача зависят само от вашите нужди и могат да бъдат проектирани за произволен брой халби. Например, помислете за производството на държач за три кръга.
Изрязваме основата от шперплат.
Закачалка за халби

Правоъгълната основа ми се струва твърде масивна, така че единият ъгъл е малко скосен. Маркираме и пробиваме отвори за закрепване под винтовете или винтовете, които имате.
Закачалка за халби

Ние правим водач от блок от масивно дърво.
Закачалка за халби

Размерите на камъчетата нямат значение, например използвах сегмент от крака от леглото с размери 35x30x60. Дървените пръти имат диаметър 12 мм, затова използваме тренировка с този диаметър. Пробиваме проходен отвор в блока в края по дългата страна.
Закачалка за халби

Върху парче от недебел картон маркираме ъгъла от 25 градуса с транспортир. Под този ъгъл ще има клонки. Прехвърлете ъгъла към лентата и я отрежете.
Закачалка за халби

За да гарантираме, че водачът не се движи при пробиване от която и да е подходяща дъска по дължината, подчертаваме. Акцент е дъска с дупки, която се закрепва с винтове и притиска основата на правилното разстояние.
Закачалка за халби

Върху шперплата на местата, където са прикрепени прътите, леко пробиваме, поставяме водача до упора и пробиваме шперплата под ъгъл през. Смелете основата, леко закръглете краищата. Почистваме клонката от лак, нарязана на парчета от 14 cm.
Закачалка за халби

Закръгляме единия край. Намажете с лепило и поставете в подготвения отвор с тъп край, така че клонката да стърчи леко отзад.
Закачалка за халби

След като лепилото изсъхне, шлайфаме изпъкналата част. Ако е необходимо, замазка, шлайфайте. Лакираме. Закрепете към стената.
Закачалка за халби
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини