Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Букет от сладки" Жълти рози "в кошница
Букети от сладкиши отдавна са престанали да бъдат нов и необичаен подарък. Все повече и повече, вместо свежи цветя, можете да получите кошница с прекрасни домашни композиции и любими сладкиши вътре във всяко цвете. Предлагам прост майсторски клас по създаване на малка кошница без дръжка с прекрасни ярко жълти и оранжеви рози.
За да направите такава композиция, ще ви трябва:
1. Креп хартия (или гофрирана) в желаните цветове (жълто, оранжево).
2. Дървени шишчета.
3. Сладкиши (имам този "марсианец").
4. Органзата е зелена.
5. Кошницата.
6. Клечки за зъби.
7. Строително лепило.
8. Макара от конец.
9. Пенопластмаса (може да бъде заменена с полиуретанова пяна или листове субстрат под ламинат).
10. Ножици.
11. Clothespin.
Букет от сладки Жълти рози

Първо ще обясня малко. В кошницата ми има креп хартиени цветя. Тя е по-мека, по-малко издръжлива и не толкова пищна, колкото гофрирана хартия. Цветята от гофрирана хартия се правят по-леки, по-обемни, а хартията е много по-здрава. В същото време креп хартията е по-естествени цветя и по-точна.
Стъпка 1. Пригответе кошницата. За да направите това, изрежете парче полистирол според вътрешния диаметър на кошницата, плътно го фиксирайте в кошницата и украсете със зелена хартия. Може да се направи различно и много по-лесно, отколкото с полистиролова пяна. Използвам останалата подложка под ламината. Изрязах два кръга. Единият е диаметърът на дъното на кошницата, а вторият е диаметърът на горната част. Поставете тези два кръга плътно в кошницата. Оказва се по-точно, отколкото с пяна, дори не можете да я украсите с нищо отгоре. Всички ще бъдат покрити с цветя и гъбички от органза.
Стъпка 2. Пригответе сладкишите. Взимам „марсиански“ сладкиши, тъй като те не са твърде големи и идеално кръгли. Ние фиксираме бонбоните към шишчето с конец. Можете леко да преобърнете бонбоните, така че да стане още по-закръглена, а опашката на опаковката на бонбони да е по-дълга, ще бъде по-удобно да я закрепите с конец. Правим толкова сладкиши, колкото сметнем за необходими (въз основа на размера на вашата кошница).
Стъпка 3. Направете рози. За да направите това, отрежете парче от ръба на хартиеното руло от ръба, както е необходимо за направата на рози, докато височината на дължината на венчелистчето ще бъде непроменена. Ние навиваме акордеон от шест венчелистчета от изрязано руло, с помощта на ножици придаваме закръглена форма, тоест отрязваме върха в кръг. Отдолу изрязваме ъглите. В същото време режем, за да не страда акордеонът. Правим още един акордеон, но изрязваме от него шест отделни листенца роза, без да запазваме целостта на акордеона.
Букет от сладки Жълти рози

Букет от сладки Жълти рози

Първо увийте бонбоните с първия акордеон, завържете го с по-стегната нишка и внимателно оформете с ръцете необходимите гънки на пъпката. След това прилагаме останалите шест венчелистчета в различен ред и също ги връзваме с конец. Преди това леко деформирайте венчелистчетата с ръце, като направите вдлъбнатина под тях в бонбони. Това трябва да се прави внимателно и не толкова, за да не се разкъса хартията. Извийте краищата на венчелистчетата с ножично ножче.
Букет от сладки Жълти рози

Букет от сладки Жълти рози

След това изрежете малка панделка от зелена хартия и затегнете стъблото на нашето цвете. Не е необходимо много лепило. Достатъчно е да поставите лепило под пъпката и да го фиксирате в края.
Букет от сладки Жълти рози

Букет от сладки Жълти рози

Така правим пухкави рози в жълто и оранжево. Плюс това ще направим още няколко рози без отделни венчелистчета, тоест розови пъпки.
Стъпка 4. Правим ядки от органза за украса. Нарежете много малки квадратчета от органза, около 5 на 5 сантиметра, отново, идват от размера на вашата кошница.Извиваме триъгълника равнобедрен от квадрата на органза два пъти и прикрепяме капка лепило към клечката за зъби. Много лесно помагат клатешките. Притискаме кръстовището с прищепа и изчакваме пълно изсъхване, в противен случай органзата ще се отдели от клечката за зъби. Още по-добре е да използвате строително лепило вместо обикновено PVA лепило, изсъхва по-бързо и се държи заедно много по-добре!
Букет от сладки Жълти рози

Букет от сладки Жълти рози

Когато всички елементи са готови, започваме да събираме кошницата за цветя. Вмъкваме в полистирола първо гъбички от органза по краищата, а след това рози. Funtiki също може да украси пространството между розите!
Насладете се на ярък букет от прекрасни жълти и оранжеви рози!
Снимка на готовия кош:
Букет от сладки Жълти рози

Букет от сладки Жълти рози
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини