Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Как да направите очарователна дъга жираф за дете?
Какво може да бъде по-интересно за едно дете от мила и красива играчка. И ако тази играчка е направена от ръцете на любяща майка или друго близко момиче или жена, тогава тя просто няма цена.
Днес ще поговорим за това как да създадете играчка жираф с ръст от 25 см, използвайки нишки с различни цветове. Нашият жираф ще бъде много гъвкав и красив.
Какво е необходимо за това?
Нужни са нишки с различни цветове, така че да комбинират цветовете на дъгата, кука № 2, очи, пълнеж, лепило, тел за ръцете.
Нивото на подготовка за плетене: най-елементарното, времето, необходимо за завършване на играчката, е около 3 часа.
Всички необходими цветове на нишката са показани на снимката.
дъгова жирафа

Първото действие. Правим предни крайници.
Жирафът ни ще бъде необичаен по това, че ще прилича повече на човек, който има ръце и крака, отколкото на обикновен звяр. Следователно предните му крайници ще бъдат малко по-малки от задните крайници.
За да свържем „ръцете“, трябва да свържем двете начални бримки, които се наричат ​​въздушни бримки. На следващо място, трябва постепенно да добавите бримките, когато е свързан 1,5 см, важно е да преминете към розовия цвят на нишката, общо трябва да свържете 7 многоцветни мотива по 2 см всеки.
След това трябва да повторите плетивоправейки втората ръка на бъдеща играчка. Ето и резултата.
дъгова жирафа

Второто действие. Торс.
Тялото на нашата жирафа е направено по същия начин като ръцете. Две въздушни бримки също се въвеждат, след което обемът им се увеличава. Започваме с жълта нишка, само размерът на плетените многоцветни части вече не е 2 см, а 3,5 см. В продукта се използват и 7 многоцветни мотива. Към областта на ръцете и шията плетенето е значително стеснено, както е показано по-долу.
дъгова жирафа

Третото действие. Долни крайници.
Долните крайници са свързани, както и горните. Има толкова много мотиви. Въпреки това, сега височината на всеки мотив достига 2,5 cm.
След като направихме два крака на бъдещата играчка, получаваме такава заготовка.
дъгова жирафа

След това трябва да запълним продукта си с пълнител, както и да зашием горните и долните крайници на тялото. Но все още няма нужда да бързате с това. Отменете това, което сме направили, отстранете и продължете да работим по-нататък.
Четвъртото действие. глава
Ние правим главата на бъдещия жираф по следния начин: взимаме червени нишки, плетаме заедно две бримки, наречени въздушни бримки, започваме активно да добавяме бримки. Така ние плета 5 см, след това изрязваме бримките, ние също плетаме още 2 реда и след това отиваме към жълтата нишка. След 2 реда жълто добавете бримки. След още 3 см завършваме плетене.
Оказва се, че тук е такава играчка за глава.
дъгова жирафа

На следващо място, завързваме жирафни уши с червен конец. За да направите това, ние плета 12 въздушни бримки, след което ги компактираме и получаваме уши.
Жирафът също се нуждае от жълти рога. Правим ги по следния начин: плетаме горния кръг и водим стената надолу. Размерът на такъв рог е 5 cm.
дъгова жирафа

Петото действие. Опашката.
Няма жираф без опашка, можете, разбира се, да оставите играчката си без опашка, но е по-добре да я направите опашка. Освен това, правейки го просто. Взимаме няколко многоцветни нишки и свързваме въздушни бримки с тях (приблизително 25 VP). Затваряме примката, добавяме лък и опашката е готова.
дъгова жирафа

Действие шесто. Очите.
Най-простото нещо за нашето акцидентен - залепете очите на жираф. Ние използваме за това обичайното моментно лепило или неговите висококачествени аналози. Това получаваме в крайна сметка.
дъгова жирафа

Седмо действие. Шийте по главата и тялото, добавете крайници
Пришийте главата към тялото с прости нишки и обикновена игла. Ние също го направихме без проблеми.
дъгова жирафа

Сега трябва да поставите жицата в тялото на онези места, където ще бъдат предните и задните крайници.Проводникът трябва да бъде обвит с лента, така че острите му ръбове да не могат да повредят никого.
дъгова жирафа

След това внимателно поставете горните крайници в горния проводник и ги пришийте към тялото на играчката.
дъгова жирафа

Не забравяйте да шиете опашката там, където трябва да бъде.
дъгова жирафа

В резултат на това получаваме такъв сладък и добре възпитан жираф на дъгата.
Ръцете и краката му се движат, той може да заеме всяка позиция.
дъгова жирафа

дъгова жирафа

дъгова жирафа

дъгова жирафа

Надяваме се, че ще получите чудесна играчка, която ще зарадва вас и вашите близки за дълго време!
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини