Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
За да направите сувенир „Зимна бреза“ не са ви нужни специални умения, дори дете в начална училищна възраст може да се справи с тази работа (разбира се, с помощта на родителите). Ето от какво се нуждаем: бели мъниста (прозрачни или перлени), тънка тел около 30 м, бяла или сребърна, конец, дебела алуминиева тел около 25 см за багажника, малко суха смес от мазилка за направата на стойката, бяла акрилна боя и малко търпение ,
Зимна бреза от мъниста

Първо правим тънки клони. На тънка тел с дължина около 25 см нанизваме две мъниста, напредваме към средата, сгъваме краищата на жицата и я усукваме на 2-3 оборота.
Зимна бреза от мъниста

На следващо място, поставяме още две мъниста на единия от краищата на жицата, отново усукваме краищата.
Зимна бреза от мъниста

Значи трябва да нанизваме 7-8 чифта мъниста и получаваме клонка, сякаш покрита с мразови лъчи.
Зимна бреза от мъниста

Събираме тънки клони в снопове от три.
Зимна бреза от мъниста

И от три снопа оформяме дебела клонка.
Зимна бреза от мъниста

Ние усукваме усуканите проводници в основата на конеца с нишки около 1 см, така че жицата да не се вижда. Такива клони трябва да бъдат направени 12-14, колкото повече клони, толкова по-висока ще бъде брезата. Прикрепяме ги към дебела жица, като увиваме около нея краищата на проводниците, които не са навити с нишки. Докато клоните се прикрепят, стволът също е обвит с конец, тъй като тогава, когато цялото дърво е сглобено, ще бъде по-трудно да се направи това, клоните ще се намесват.
Зимна бреза от мъниста

След като се образува короната, ние увиваме долната част на багажника с конец. Ако се окаже твърде тънък, можете да добавите още два или три централни проводника.
Зимна бреза от мъниста

Сега трябва да хвърлим стойката. Като форма можете да вземете малка пластмасова тава за храна. Разреждаме сместа за мазилка до консистенцията на гъста заквасена сметана, изсипваме я във формата, като внимаваме да няма въздушни мехурчета между стените на формата със сместа и потапяме долната част на цевта. Обикновено тази смес се задава за 20-30 минути.
Зимна бреза от мъниста

След пълно втвърдяване извадете стойката от формата и пристъпете към дизайна на цевта. Разреждаме същата смес от мазилки по-течно и нанасяме с четка върху багажника и клоните върху нишките на няколко слоя.
Зимна бреза от мъниста

Когато сместа изсъхне, покрийте ствола, клоните и застанете с бяла акрилна боя. Поставихме черни щрихи върху цевта. Страничната повърхност на стойката може да бъде боядисана с мразовити шарки. Зимната бреза е готова.
Зимна бреза от мъниста
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини