Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Залепете ръба на ПДЧ
Свободно стояща мебелите много от нас сами се събират. И смисълът тук е не само в това, че е доста печеливш, но в същото време - доста прост, но и в уникалността на резултата. В крайна сметка, далеч не винаги можем да отидем и да купим точно това, от което абсолютно се нуждаете. И най-важното - майсторът, който събира тази мебел, често просто се интересува от резултата.
Но заедно с рязането на самите листове от дървесни частици, от които трябва да се сглобяват мебелите (няма значение, малко столче, малък комплект за първа помощ или цял кухненски комплект и просторен плъзгащ се гардероб), ние поръчваме там и покритие на ABS край. Въпреки това, често по време на процеса на сглобяване се открива, че в поръчката не сме посочили някои страни на същите детайли или майсторът, който е направил залепването „пропуснал“ това. И тогава сме принудени да съкратим това, което започнахме, и отново да отидем в работилницата. И това винаги е загуба на време.
Направих точно това, докато до един хубав момент не видях ръб на хартия, залепен с обикновено желязо, без да се отклонявам от пейката за монтаж, приятелят ми, „непълно работно време“ - асемблер на шкафове и мебели с дългогодишен опит. И по мое желание той ще сподели своя опит, много бързо, на практика ме научи. Което всъщност искам да споделя с вас.
Така че ръбът да бъде залепен директно към частите от ПДЧ. Тя може да бъде с различна ширина, но когато купувате аксесоари, те определено ще ви кажат. Освен това можете да го изберете както по цвят, така и по текстура, а той ще изглежда като едно цяло. Или обратното, направете абсолютен контраст и подчертайте краищата на частите на фона на общия фон. Така че изборът е ваш.
Залепете ръба на ПДЧ

Освен това ще ви трябва желязо, за предпочитане тежко. Въпреки че тук няма специални изисквания и не може да бъде, тъй като няма да го развалим и повредим, като залепим краищата на хартията.
Залепете ръба на ПДЧ

Дърводелски нож. По принцип също абсолютно всякакви, но със сигурност не много остри. В противен случай има голяма вероятност да изрежете ламинирания слой върху самото ПДЧ.
Залепете ръба на ПДЧ

Но трябва да се направят следните подробности. Разбира се, ако такова залепване на ръба не е единичен знак. И така, водачът. Ширината между челюстите е 18 мм, тъй като стандартният лист е с дебелина точно 16 мм.
Залепете ръба на ПДЧ

Бар с слой мека кърпа. Сгънах няколко слоя кашмир от старо палто, такъв продукт служи вярно повече от година.
Залепете ръба на ПДЧ

Дръжка за копче - само за лесна работа.
Залепете ръба на ПДЧ

И същото е на бара с шкурка.
Залепете ръба на ПДЧ

Вярно е, че просто трябваше да се сменя няколко пъти през годините, така че късите самонарезни винтове с голяма шапка за фиксиране са просто идеални.
Залепете ръба на ПДЧ

Това е всичко, нека започнем.
Силно загрявайте ютията. Докато гладим бельото, загряваме ръба и след това го разтриваме с усилие с щанга с кърпа. Тя остана, но размерът й е по-голям
Залепете ръба на ПДЧ

следователно, ние го отрязваме с нож, винаги сами, и започваме от средата.
Залепете ръба на ПДЧ

Така че изрежете от всички страни. Залепете ръба от другата страна на частта.
Залепете ръба на ПДЧ

Сега почистваме остатъците с блок шкурка (не се увличайте, ще бъде достатъчно да похарчите веднъж, без да натискате). Едно парче е готово,
Залепете ръба на ПДЧ

направете и останалото.
Освен това отлепването на този ръб на хартията е толкова просто като това: ние го нагряваме отново с ютия и отстраняваме повредения или просто ненужен ръб на хартия по някаква причина.
Залепете ръба на ПДЧ

Това е цялата мъдрост.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини