Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
За да направите дантелена сатенена снежинка ще ви трябва:
• бял сатен 5 * 5 см - 6 бр., 2,5х2,5 см - 18 бр., Панделка 0,5х15 см - 1 бр., Кръг с диаметър 3 см .;
• син сатен 5 * 5 см - 6 бр., 2,5х2,5 см - 12 бр .;
• бял носорог - 1 цвете;
• лепило Момент-кристал, ножица, линийка, запалка, тънки пинсети.

Подготовка на части
Сатенените панделки се нарязват на квадрати 5х5 см и 2,5х2,5 см в посоченото количество, краищата се разтопяват с запалка или свещ. Можете да използвате поялник за рязане, тогава краищата вече ще бъдат обработени. След като подготвите частите, можете да започнете да оформяте венчелистчетата.

Синият и бял сатенен квадрат са сгънати два пъти по диагонал. Тогава синият триъгълник наслагва бялото, така че върхът на бялото леко да стърчи. Две части са сгънати наполовина със синя панделка навътре, за да образуват венчелистче с остър връх. Ръбът на венчелистчето трябва да бъде леко изрязан и споен с запалка. Дъното на венчелистчето също се нарязва и разтопява, докато краищата не се слепват, трябва да остане дупка. Така се берат 6 бели-сини венчелистчета.
Kanzashi Коледна снежинка

Kanzashi Коледна снежинка

Kanzashi Коледна снежинка

Kanzashi Коледна снежинка

Същите остри венчелистчета са направени от 2,5 * 2,5 части, но вече се използва само една лента. За удобството на работата с малки части можете да използвате пинсети. Върхът се разтопява без рязане, а дъното е леко подрязано. Дупка също трябва да се образува в малки венчелистчета - продуктът се оказва по-ажурен.
Kanzashi Коледна снежинка

Сега трябва да залепите лъчите на снежинката: две бели венчелистчета са залепени заедно, две сини венчелистчета вече са залепени заедно, след това горната част е залепена - бяло венчелистче. И така останалите шест лъча. Големи двуцветни венчелистчета се оформят в цвете, слепват се в центъра.
Kanzashi Коледна снежинка

Сглобяване на снежинка
Кръг, изрязан от панделка, е залепен на дъното на цветето - това е основата на снежинката. На халбата е фиксирана и тънка панделка, за да може снежинката да бъде окачена на новогодишно дърво. Лъчиците са залепени между цветните венчелистчета. Средата на снежинката е украсена с подходящ камък.
Kanzashi Коледна снежинка

Ето такава мразовита и ярка снежинка в резултат.
Kanzashi Коледна снежинка
Коментари (1)
  1. Rushan
    #1 Rushan госта 29 март 2016 г. 18:18 ч
    0
    Направих такива снежинки!) Отне около 3 часа)) изглеждат много красиви! За съжаление снимката не може да бъде прикачена! Благодаря ви много!)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини