Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Този висулка с дължина 15 см е направен в стила на кафе играчка.
тъкан гущер

За производството ние вземаме следните материали:
- бяла материя "Груб калико".
- ножица.
- акрилни бои.
- тънки четки.
- PVA лепило.
разтворимо кафе.
- парче пяна.
- тънка дантела.
- гел писалка.
лист хартия.
- молив е прост.
- шевна машина.
- всякакъв пълнител за играчки.
- игла с конец.
Преди работа рисуваме шаблон на гущер, чиято дължина е 16 см и ширина 8,5 см. Очертаваме формата и положението на очите на играчката.
тъкан гущер

Според изрязания шаблон ние очертаваме с обикновен молив основния контур на гущера по двойно сгънатата тъкан. Закопчайте с шев и се изрежете с надбавки за шевове.
тъкан гущер

Сега от едната страна между краката маркираме мястото за пълнене, което няма да мигаме. И в главния офис правим линия с малки шевове. След като всичко е планирано, в трудни завои правим прорез с ножица, като не стигаме до шева. И сега ще бъде възможно да се завърти, започвайки от върха на опашката.
тъкан гущер

Поставяме шаблона под тъканта и маркираме формата на очите с молив върху лумена.
тъкан гущер

Следващата стъпка в производството на играчката ще бъде нейното пълнене. Взимаме всякакъв пълнител (синтетичен зимзизер, синтетичен зимник, холофибър) и през левия отвор затваряме добре играчката.
тъкан гущер

Когато този процес приключи, ние внимателно шием иглата с конеца, лявата нарязана.
тъкан гущер

Освен това, за украса на всички лапи, ние се редуваме, правейки нишката на преждата. На всяка лапа има два завоя и допълнително ще ги издърпаме заедно с конец. Пробождаме с игла и конец първо в първия завой, отстъпвайки от ръба на 3-4 мм. Правим няколко бримки на едно място, насочваме нишката върху сгъвката на тъканта и ги издърпваме заедно. След това преминаваме към втората гънка и също оформяме стягане. На всеки крак се получават три пръста.
тъкан гущер

Но имаме 4 крака, оформяме всичко.
тъкан гущер

Сега преминете към лицето. Също така, ние издърпваме носа с игла и конец. В горната част на муцуната, в горния ъгъл, се отдръпваме на 5 мм от ръба и правим пункция с дължина 1 см. В този случай нишката преминава вътре в играчката, правим няколко бримки на едно място и я издърпваме не много стегнато, получаваме формата на нос с ноздри.
тъкан гущер

И на ръба на опашката правим контур от нишката, който ще използваме при оцветяване.
тъкан гущер

Сега ще приготвим разтвора за кафе. В буркан налейте 1 чаена лъжичка разтворимо кафе, налейте 3 супени лъжици вряща вода, разбъркайте добре и оставете да се охлади малко. След това добавяме PVA лепило към топлия разтвор, като спазваме пропорциите 1 \ 1 и разбъркваме старателно. С това решение боядисваме гущера от всички страни и за готовия контур го закачаме да изсъхне за 4 -5 часа.
тъкан гущер

Изсушената играчка промени цвета си и стана по-гъста. Начертаваме очи с него с молив, а след това ги кръгваме с гел-писалка. Слагаме и точки на пръстите.
тъкан гущер

И сега започваме да рисуваме с акрилни бои. Правим смес от кафяви и жълти цветове. Взимаме парче пяна и с боята преминаваме по всички шевове с леки движения. След това по краката, главата, носа.
тъкан гущер

След изсушаване на този слой, нарисувайте очите. Тясната част ще бъде черна, след това лента от синьо и малко бяло отгоре. Даваме време да изсъхне. И тогава поставяме бяла подчертана върху зеницата.
тъкан гущер

Сега отново с гел-писалка коригираме контурите на очите и рисуваме реснички.
тъкан гущер

Всичко изсъхна и можем да отрежем конеца от опашката, но на негово място закрепваме красива дантела. Висулката на гущер е готова. Очите могат да бъдат покрити с прозрачен лак за нокти.
тъкан гущер

Успех на всички.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини