Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Променящите се сезони вдъхновяват момчетата да създават нови и оригинални орнаменти за коса. Тези неща включват клипове с форма на снежинка.

Снежинка скоба


За да направите скобата на снежинката, ще ви трябва:
- сатенени панделки от синьо и синьо.
- щипка за коса.
- кристали със син цвят.
- сини мъниста.
- сини искри.
- пистолет за лепило
- по-лек.
- Декоративно средно синьо цвете.

Създаване на орнаменти за коса.
Скобата е направена от панделки с ширина 5 см, от които трябва да се изрежат много еднакви квадратчета. Ширината на лентите трябва да е равна на страните на тези квадратчета. Сега от тях е необходимо да се подготвят венчелистчетата за украса.

Квадрат от синя тъкан трябва да бъде сгънат наполовина, получавайки от него част от триъгълна форма.

Снежинка скоба


След това по същия начин трябва да сгънете заготовката от синята лента, да я поставите отгоре на подготвената синя част. Линиите на сгъване на двете части трябва да са успоредни една на друга.

Снежинка скоба


След това, държейки част от два вида панделки, ъглите от двете страни трябва да бъдат обърнати към центъра, покривайки синята тъкан вътре.

Снежинка скоба

Снежинка скоба


В резултат на това върху квадратната част в средата има две ленти от гънки, по които тя трябва да бъде сгъната наполовина.

Снежинка скоба


Тънките, неравномерни ъгли трябва да бъдат отрязани за подравняване, като в същото време се сечат с пламък на запалка, за да задържат лентите заедно.

Снежинка скоба


След това, като направите дълбочината на венчелистчето, измерете 0,6 см от линията на сгъване и отрежете цялата излишна тъкан. Получените много резени ленти трябва да бъдат разделени по равно на две страни и да ги изпеете отделно.

Снежинка скоба


В резултат на това ще се създаде закръглено венчелистче за централното цвете.

Снежинка скоба


Такива парчета ще се нуждаят от 6 парчета, които след създаването им трябва да бъдат комбинирани в малко цвете.

Снежинка скоба


Украсата се състои от удължени венчелистчета със заострен връх. За да ги създадете, трябва да сгънете сините квадратчета по диагонал.

Снежинка скоба


След това отново сгънете частите наполовина.

Снежинка скоба


И отново сгънете всички сини триъгълници наполовина.

Снежинка скоба


Сега получаваме триъгълници със син цвят, сгънати на четири слоя. Тънките им и леко извити ъгли трябва да бъдат отрязани, като веднага се пеят с огнен пламък, за да се закрепят лентите.

Снежинка скоба


Остава само да се направи дълбочината на венчелистчетата равна на 0,7 см. Излишната дължина на лентата трябва да бъде отрязана, а краищата леко изгорени.

Снежинка скоба


Получават се удължени венчелистчета.

Снежинка скоба


Снежинката се състои от два вида венчелистчета: монофонично синьо и двойно, свързани от сини и сини панделки. Вторият вид венчелистчета е различен по това, че триъгълници от два нюанса, синьо и синьо, трябва да бъдат сгънати едновременно.

Снежинка скоба


Сега от подготвените части е необходимо да се сглоби украшение за коса. Снежинката се състои от средно цвете и 6 отделни клонки. Всяка клонка се създава отделно и се състои от две сини венчелистчета и едно двойно. Тези части трябва да бъдат съединени заедно, за да образуват тройник.

Снежинка скоба


Сега между венчелистчетата на средното цвете трябва да прикрепите подготвените клонки.

Снежинка скоба


От вътрешната страна на снежинката залепете кръг от синя панделка с диаметър 4,3 см, който напълно покрива основата на венчелистчетата.

Снежинка скоба


След това трябва да фиксирате щипката за коса, като я нанесете точно в центъра на снежинката.

Снежинка скоба


Остава да украсите създадената снежинка със стрази, искри и сини мъниста.

Снежинка скоба


Декорация "Снежинка" е готова!
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини