Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
За производството на тенджери са полезни текстилни парчета с различни нюанси на зелено. Съставът на тъканта може да бъде както естествен, така и синтетичен. Основното е, че те се комбинират помежду си по отношение на плътност, свойства и външен вид. Също така ще се изисква синтетичен зимувател с плътност 150-200 g на квадратен метър, наклонена инкрустация от зелен цвят, мъниста под формата на полу-перла, два вида панделки за контур и декоративен лък, конци в цвета на плат, лепило за залепване на лък и мъниста.
Преди да направите детайлите на лепенката, трябва да направите две неща: първо, да украсите всички тъкани, тоест да я гладите добре с пара и второ, да направите шарка за подлепване под формата на лист от дърво от хартия или картон. Размерът и формата му могат да бъдат произволни.

Листов лист


От подготвените парчета плат е необходимо да се изрежат ленти с ширина 4 см и с произволна дължина, като един краен участък от всяка лента трябва да бъде отрязан на 45 градуса. Това се изисква от дизайна и спецификите на монтажа на крана.

Листов лист


Изрязаните ленти трябва да бъдат зашити заедно с шева с ширина 1 см, като се започне монтаж от ъглите, както е показано на снимката.
Периодично върху пришитата тъкан трябва да се прилага шарка за залепване и да се проверява дали тя вече влиза или не.

Листов лист


Сглобеното платно трябва да се глади внимателно, като насоките за шев се насочват в една посока. Според шаблона частта трябва да бъде очертана и изрязана под формата на половин лист. По същия начин трябва да съберете сродна душа.

Листов лист


Половинките на лентата трябва да бъдат зашити заедно с шев с ширина 1 см. Припускът за шевове трябва да се глади.

Листов лист


След това предната част на лентата трябва да бъде прошита върху синтетичен зимувател. За удобство можете да започнете да фиксирате частта върху синтетичния зимувател, като използвате щифтове за безопасност, след това полагайте финишните линии по всеки шев на частта и около периметъра, след което изваждайте щифтовете.
Излишният синтепон трябва да се реже.

Листов лист


От съществуващите парчета трябва да изрежете грешната страна на краката. Можете да го направите цял, разделен на две части или абсолютно същият като предната страна - всичко зависи от желанието и възможностите на иглата.
Предната и задната страна на краката трябва да бъдат нарязани заедно с помощта на щифтове.

Листов лист

Листов лист


В горната част на лепенката трябва да я шиете ръчно или да залепите отвора за окачване и малко парче лента за прецизна обработка на краищата на наклонената инкрустация.

Листов лист


Външната секция на крана трябва да бъде оградена с косо вратовръзка. Първо, трябва да го смилате отвътре навън, като полагате линия в жлеба на инкрустацията.

Листов лист


Тогава наклонената инкрустация трябва да бъде увита от предната страна на продукта и маркирана с ръчни шевове.

Листов лист


След това ще бъде възможно да положите финалната линия по ръба на инкрустацията и да премахнете бележката.

Листов лист


Ставите на наклонената инкрустация трябва да бъдат затворени чрез огъване на парче лента от предната страна и надраскване.

Листов лист


Готовата лепка трябва да се глади, ако е необходимо. Като декор за нея можете да използвате малък лък, вързан от панделка и мънисто. Халката е готова!
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини