Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Съвременният живот се развива по такъв начин, че вече ставайки родители, ние не винаги имаме достатъчно време за децата си. Озадачени от въпроса за приходите и материалната сигурност, татковците, които са толкова необходими на децата си, често нямат сили за игри и забавления. Ето защо за всички заети татковци, които са щастливи собственици на прекрасни синове, този майсторски клас ще бъде много полезен, което ще помогне само за 1 час да се изгради самолет с детето. Въпреки че това няма да е точно копие на боинг или боец, притежаващ в арсенала си най-важните детайли, но приятно съвместно забавление ще помогне да се създаде играчка от подръчните материали, от които бебето ще бъде много щастливо. Само си представете с каква гордост сред момчетата вашият скъпоценен син ще заяви, че тази играчка му е направена от баща му, самият той, със собствените си ръце и той помогна. Такива моменти са най-ценни в живота и ще ви помогнат да забравите за натрупаната умора в края на тежък работен ден.
Така че, нека започнем производството на най-простия модел самолет Як-12. За да изпълните такъв модел, ще ви трябват следните инструменти и материали:
• шперплат или дебел картон;
• ръчна мозайката върху дърво;
• лист хартия за шаблона;
• молив или маркер;
• шкурка (ако работите с шперплат).
Първата стъпка към създаването на модел е неговият шаблон (рисунка). В моя случай имаше изрезка от старо списание, която може лесно да се копира върху чист бял лист. За да улесните задачата, можете да използвате нашия шаблон, като го отпечатате на принтер.

шаблон


След това всички хартиени части трябва да бъдат нарязани с ножица. Трябва да се отбележи, че размерът на частите може да се регулира независимо, като ги увеличите или намалите на компютър.

всички хартиени детайли


След като частите от хартията са изрязани, те трябва да бъдат прикрепени към шперплата, оградени и след това шаблоните отстранени отстрани.

прикрепете към шперплат

прикрепете към шперплат


Когато контурите на бъдещото въздухоплавателно средство се прилагат върху шперплат, те трябва да бъдат внимателно изрязани. За да направите това, трябва да вземете мозайката на дърво и внимателно да изрежете всички части, особено внимателно обработете малки части, които държат заедно основните части.

спретнато нарязани

спретнато нарязани

подробности за самолета


Последната стъпка е да съберете всички детайли. За да направите това, не е необходимо да използвате никакво лепило или други компоненти за закрепване, всички части са поставени една в една.

Самолет Як-12

Самолет Як-12

Самолет Як-12


Така че, като прекарате само час, можете лесно да направите самолет, който дори и да не лети, ще бъде една от най-обичаните играчки на вашето дете. Не забравяйте, че можете да прикачите и бебето да работи, като му поверите най-приятната част от работата - декорацията. Можете да украсите самолета, като го рисувате с бои, добавяте стикери под формата на звезди, животни или други елементи или можете да го оставите в оригиналната версия.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини