Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Пролетни лалета - букет от сладкиши
Добър ден на всички! Гледах много различни произведения в Интернет - букети от сладкиши и също исках да науча как да правя такава красота със собствените си ръце. Но да започнем да се учат по-добре с лека работа. Искам да споделя с вас моя опит в направата на такъв букет за начинаещи. Според мен най-лесният начин да направите гофрирана хартия са лалетата. Затова ще имам майсторски клас по изработката на такъв букет.

За първоначална работа се нуждаем от следното:
- Пластилин (или бонбони, по ваша преценка).
- Шишчета.
- Лепило (по-добре е да вземете молив за лепило и PVA лепило)
- Гофрирана хартия (цветове по ваш избор).
- Фолио.
- Опаковъчна хартия.
- Салфетки от зелен цвят.

ще ни трябва


Така че, докато се научим само да правим такива букети, съветвам ви първоначално да вземете пластилин, а не бонбони. Така че, нека започнем. Омесете пластилин и разточете от него топка с необходимия размер. Взимаме квадрат от фолио (опаковъчна хартия) и увиваме нашата пластилинова топка в нея.

Вземете квадрат от фолио


Направете толкова топки, колкото цветя имате. Ще имам пет цветя в букета, така че имам нужда от пет топки. И няма нищо лошо в това, че топките ще бъдат с различни размери. Цветята в природата също са с различни размери.

Започнете да правите заготовки


След като направихте всички топки. Започваме да правим заготовки за бъдещите си листа. Взимаме гофрирана хартия (съвет, по-добре е да закупите висококачествена гофрирана хартия. От нея цветя и други акцидентен оказва се по-добре и по-красиво.) От хартия изрязваме ленти с ширина, а дължината зависи от размера на топката (бонбони).
Получих ленти с дължина 10 сантиметра, ширина 4 сантиметра.

Като правите заготовки


След като направихме заготовки за цветни листа, ние започваме да правим заготовки, подобни на истинските лалета. Взимаме една лента, визуално я разделяме, така че едната половина да е по-голяма от другата и на това място навиваме хартията. Правим кратък страничен завой около оста му. Така направете с всички заготовки.

Пролетен букет от лалета


Това е, което трябва да направим.

Пролетен букет от лалета


От страната, където сте получили къса половина, плъзнете нокът по средата на венчелистчето, така че да придадете обем на листото. Така направете с всички листа.

Пролетен букет от лалета


След това започваме да събираме цветето. Взимаме шишче, нанизваме топка (бонбон) върху него. Дължината на шишчето зависи от това колко дълго ви трябват цветята.

Пролетен букет от лалета


Взимаме листо, намазваме, лепим отдолу и го залепваме към шишчето.

Пролетен букет от лалета


Трябва да можете да направите това.

Пролетен букет от лалета


И така лепим три листа на едно цвете.

Пролетен букет от лалета

Пролетен букет от лалета


Разбира се, всички цветя имат зелено стъбло. Можете да вземете зелена гофрирана хартия, но аз взех обичайните бледозелени салфетки. Прилепват по-добре към шишчето.

Пролетен букет от лалета


Изрязваме ленти с ширина около един сантиметър и няма нищо лошо в това, че те ще се окажат дори, това няма да се вижда на стъблото.

Пролетен букет от лалета


Намазваме един връх на лентата с лепило, нанасяме го на мястото, където нашето цвете започва да "расте". Първо, леко увийте лентата около цветето няколко пъти, така че да няма пропуски, след това, когато преминете към шишчето, просто дръжте лентата в ръцете си и завъртете шишчето. И така увивате лентата на стъблото. Ето какво трябва да се случи.

Пролетен букет от лалета


Букетът ни е почти готов. Остава да го подредите красиво. Разбира се, можете да направите листа от хартия, но реших да използвам тази изкуствена трева и мрежа за цветя.

Пролетен букет от лалета

Пролетен букет от лалета


Преди да декорирате букет по този начин, съветвам ви първо да съберете всички цветя в букет и да ги фиксирате с тиксо. След това вземаме "плевела" и го увиваме около цветята и след това правим същото с мрежата.

Пролетен букет от лалета


След това можете да опаковате събрания букет в красива опаковка. Всъщност може да бъде различно, можете да изберете по ваш вкус. Аз лично взех прозрачен с сладко изрисувани сърца. В резултат на това букетът ни е готов.

Пролетен букет от лалета

Пролетен букет от лалета


Доста прекрасен и красив букет. Като цяло, когато правите такива букети, мислите за дизайна идват по време на работа и всеки път ще получавате различни букети.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини