Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Весел вълнен снежен човек
Какво правят децата, когато идва зимата? Разбира се, правенето на снежни човеци е любимо забавление на деца от различни възрасти. И дори възрастните не остават безразлични към това, те също участват в това забавление. Но за съжаление е невъзможно да се предвиди кога ще падне снегът, но все пак искате да направите снежен човек. Така че, нека го направим заедно от памучна вата и други импровизирани материали.
За това ще ви трябва: памучна вата, клечки (можете да използвате клечки за зъби), клонче пшеница, панделка, щифтове с мъниста на края. Коледните украси за дома ще изглеждат страхотно на коледно дърво. Може да се постави и на перваза на прозореца или да се окачи на полилей.

снежен човек от памучна вата


Снежният човек го направи сам. Вземете пакет памучна вата и отделете от нея три парчета: малки, средни и големи. Разточете топки от тях. Но за да ги направите равномерни, използвайте вода. Намокрете няколко парчета памучна вата и я навийте, покрийте топката с друг слой бял „сняг“ отгоре. След като извършите това действие, топката ще се окаже равна.

снежен човек от памучна вата


Сега трябва да закрепите главата на тялото и долната част, за това можете да използвате лепило, да ги залепите или закрепите с помощта на щифт. В последния случай вземете инструмента и пробийте топките, след което ги поставете на щифта в ред. Първо голяма, после средна, а в края малка топка от памучна вата. Ако искате да направите това с паста, тогава се прави така: вземете вода в нея, изсипете нишесте и гответе до сгъстяване.

снежен човек от памучна вата


Разточете две малки топки от памук, както направихте тялото на снежен човек. Това ще бъдат ръцете и ги прикрепете към средната топка (на торса).

снежен човек от памучна вата


Украсете снежен човек. Вземете тънка лента от картон и я навийте с тръба. Залепете краищата на хартията и отрежете излишъка - това ще бъде кофа на главата на снежния човек. Завържете панделка около шията на снежния човек, тоест „шал“. Може да се замени и с кърпа. Изрежете от него тънка лента, която ще наподобява панделка. Направете очите му от щифтове с мънисто на края.

снежен човек от памучна вата


Ако желаете, по същия начин можете да направите бутоните на снежния човек върху средната топка (върху тялото). Прикрепете клонче пшеница към снежния човек - това ще бъде камшик.
Вашият снежен човек е готов!
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини