Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Сватбена подаръчна кутия
Всеки от нас, поне веднъж в живота си, беше поканен на сватба и някой дори имаше шанс да бъде почетен свидетел. В навечерието на сватбата всеки поканен гост има няколко трудни въпроса: първият е какво да облече, а вторият е подарък, Ако първият в повечето случаи е решен с помощта на ревизия на кабинета и монтиране на няколко тоалета, вторият изисква добро разбиране на интересите на младоженците. Много често изборът на гостите пада върху парични подаръци или домакински уреди (документите за уреди най-често се представят на сватба). Предлагаме ви да направите малка кутия за подарък или пари. Кутия е подходяща за малък подарък за рожден ден, Свети Валентин или друг празник.

Ще ни бъде полезно:
- бяла дебела хартия или картон;
- владетел;
- молив;
- ножица;
- декоративен картон или красив тапет;
- лепило или двустранна лента;
- лента;
- всъщност самият подарък.

Нека да се пристъпим към работа. Етапи на изработка на декоративна кутия.
1. Ще направим рамката за бъдещите кутии. Прецизно оразмерете подаръка. Към размера на подаръка добавете още 1 см от всяка страна - това ще са страните. За нашия подарък (подарихме диска) определихме размерите на кутията: 12,5 см на 12,5 см. Добавяйки по 1 сантиметър от всяка страна, получихме квадратна основа от 14,5 * 14,5 см.
2. Начертайте 4 линии над всяка страна на квадрата: разстоянието между квадрата и първата линия е 1,5 см, между първата и втората - 1 см, между втората и третата - 1,5 см, между третата и четвъртата - 1 см. Трябва да получите голям квадрат.

Сватбена подаръчна кутия


3. Изрежете малките квадратчета, където начертаните линии се пресичат. Резултатът беше лист с форма на кръст. На два успоредни секции е необходимо да направите малки разрези. На първата лента от ръба отрежете малък триъгълник, на втората - правоъгълник 1,5 на 1 см, на третата - триъгълник. В резултат на това трябва да получите трапецовидно деколте от две страни.

Сватбена подаръчна кутия


4. Огънете рамката по линиите, начертани с молив, така че краищата на картона да се огъват навътре.

Сватбена подаръчна кутия


5. С помощта на канцеларски лепило или двустранна канцеларска лента (строителната лента не работи, тя е твърде дебела), свържете външната лента и квадратната основа на кутията.

Сватбена подаръчна кутия


Направете и с всички останали страни на кутията.

Сватбена подаръчна кутия


6. От декоративен картон или красив тапет (например използвахме нетъкан тапет, останал след ремонта), изрежете правоъгълник, чийто размер може лесно да се изчисли: ширината съответства на ширината на основата, а дължината се изчислява по формулата - (дължината на бъдещата кутия * 2) + (странична ширина * 2) = малък размер на шва. Получихме ширина 14,5 см и дължина 32 см + 1 см на шев.

Сватбена подаръчна кутия


7. Залепете краищата на правоъгълната секция.

Сватбена подаръчна кутия


8. Изберете лента, която съответства на дебелината и цвета.

Сватбена подаръчна кутия


9. Направете чист лък.

Сватбена подаръчна кутия


Кутия за малък сватбен подарък или пари е готова!

Сватбена подаръчна кутия

Сватбена подаръчна кутия

Сватбена подаръчна кутия
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини