Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
За работа е необходимо да се подготви:
- вестници или вестник;
- ножица;
- PVA лепило;
- шишче или тънка игла за плетене.

кутия за вестници


За да направим тръби, нарязахме вестника на 4 равни части от широката страна.

кутия за вестници


Поставяме шишчето на ръба на лентата под ъгъл около 30-40 градуса. Колкото по-малък е ъгълът, толкова по-тънка и по-дълга ще се окаже тръбата.

кутия за вестници


Притиснете вестника плътно до шишчето, завъртете тръбата. Намажете останалия ръб с PVA лепило и го залепете. Шишът трябва внимателно да се извади. Оставете епруветката да изсъхне, докато напълно изсъхне. Такива тръби трябва да бъдат направени 150-200 броя.

кутия за вестници


Започваме да тъчем дъното. За да направите това, две групи тръби от шест парчета добавят кръст на кръст. Тръбите могат да бъдат фиксирани заедно с лепило.

кутия за вестници


За тъкане огъваме една тръба наполовина. Тази тръба работи. С тази тръба редуваме плитки всички групи.

кутия за вестници


Правим два такива кръга. Когато работната тръба приключи, тя се разширява с нова тръба. За целта поставете тръбите една в друга. Не е необходимо да използвате лепило.

кутия за вестници


Преплитайки следващия кръг, разделяме всяка група тръби на три части (две туби).

кутия за вестници


Ние оплетехме два кръга. Правим следните кръгове, сплитайки всяка тръба отделно. Тъкаме кръг с необходимия диаметър.

кутия за вестници

кутия за вестници


За да завършите тъкането на дъното, трябва да отрежете краищата на тръбите и да ги залепите от вътрешната страна.

кутия за вестници


За тъкане на страничните стени в продукта поставете формата. Тя може да бъде кутия, тиган или буркан. Тръбите, които бяха сплетени, огънати и фиксирани към формата (можете да използвате прищепи).

кутия за вестници


Тъкането е подобно на тъкането на дъното. Сгъваме работната тръба наполовина и сплескваме всяка плитка на основата с пигтейл.

кутия за вестници

кутия за вестници


За да завършим тъкането на стените на ковчега, изрязваме работните тръби и ги залепваме от вътрешната страна на ковчега. Тръбите, които стърчат от стените, се отрязват, залепват и се закрепват с щифтове и се оставят да изсъхнат напълно.

кутия за вестници


Тъкането на капака за ковчега се извършва по подобен начин. Диаметърът на капака трябва да бъде по-голям от диаметъра на кутията. Ковчежето се оцветява след като изсъхне напълно. Боята може да бъде всякаква: акрил, гваш, акварел или спрей. За оцветяване боята се смесва с PVA лепило в съотношение 1: 1. Лепилото допълнително импрегнира епруветките, придавайки твърдост на продукта. Когато изсъхне, той става безцветен, без да променя тона на боята.

кутия за вестници


На първо място, е необходимо да се боядиса вътрешната странична повърхност, защото капчици боя могат да изтичат върху предната страна.

кутия за вестници


Оставете да изсъхне за 15-20 минути. Следващата стъпка е боядисването на дъното от вътрешната страна. След като боята напълно изсъхне, външната страна на продукта се боядисва. Капакът е боядисан в същата последователност: вътрешните странични стени, дъното от вътрешната страна и накрая външната повърхност.

кутия за вестници


След изсушаване кутията може да се отвори с акрилен лак. Това му придава блясък и го прави по-траен.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини