Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Много скоро ще ни посети един много дългоочакван, вълшебен и светъл празник - Нова година. Нова година не е просто празник, а магия, която идва във всяка къща веднъж годишно. Този празник е обичан от абсолютно всички: деца, възрастни и стари хора. Новогодишната нощ е пълна с чудеса и магия, можете да отправите всякакви желания и да поздравите близките и приятелите си. Караницата за този празник е не по-малка. Трябва да го посрещнете с всички отличия и за това трябва да украсите дома си празнично, да поставите красива семейна трапеза, да украсите горския си гост с коледно дърво и най-важното - да се запасите на куп подаръци, за да привлечете вниманието и да поздравите близките си. Можете да подарите различни дребни неща, новогодишни безделници, сладки композиции, но тази ще бъде наистина ценна подаръкЩе се справите сами. Всъщност целият смисъл, цялата любов, добротата и дори вашите чувства са вложени в тези дарове. Един такъв подарък, който ще бъде много полезен и уместен, ще бъде коледно дърво, изтъкано от мъниста. Тя ще украси атмосферата на Нова година на човека, когото обичате и винаги ще му напомня за вас.

За майсторския клас по мънистата на коледно дърво ще ни трябва:
• тъмнозелени бъгове 30 грама;
• Брилянтно зелена кабина 30 грама;
• Златен тел с дебелина 3 мм, нужда от бобина 30 м;
• Тел със средна дебелина за стабилност на клоните;
• Дебела жица за цевта;
• Златна лурекс конец, шпула около 10 м;
• Керамичен плитък солен шейкър;
• Кафява акрилна боя;
• четка за боя;
• Плато;
• Ножици и линийка.

Мъниста от елха

Материали за коледно дърво


Изсипете топчетата в чиния. Изрежете три ленти от тънка тел с дължина 15 см. Нанижете две стъклени мъниста, след това четири изрезки и отново две стъклени мъниста, усучете контура.

мъниста

мъниста


Нанижете същото количество мъниста и завъртете примката вдясно. Друг същия цикъл вляво.

тъкат клонки

Мъниста от елха


Ние тъчем три такива клонки и отрязваме дебелата жица за багажника. Сгънете жицата за цевта наполовина. Направете върха на коледното дърво.

Мъниста от елха

Мъниста от елха


Поставяме два клона от дъното на багажника, един нагоре. Заедно ги увиваме със златни нишки. Докато отлагаме настрана, започваме да тъчем клони.

Мъниста от елха

Мъниста от елха


Общо в дървото ще има четири нива. Всеки слой ще се състои от големи клони, като се започне с малък и завърши с голям. Клон от първия слой с единичен клон, вторият слой с двоен, третият слой с тройка, а клонът от четвъртия слой има четири клона. Взимаме два малки клона и отрязваме парче от средната жица.

Клони за коледно дърво

Мъниста от елха


Вмъкваме тази жица между клоните и ги увиваме в едно цяло. Резултатът беше двоен клон. Цикъл малко разтягане до върха.

Мъниста от елха

Мъниста от елха


Така ние тъчете 4 двойни клона за най-високия слой, за него отрязваме тънката жица от 8 разфасовки по 15 см. Второ ниво - отрязваме жицата от 10 разреза по 25 см всяко. Трето ниво от 12 среза от 35 см. Четвърто долно ниво от 14 среза на 50 см. Тъкаме това са клоните. Изрязваме следните сегменти от средната жица: 4 разфасовки от 5 см, 5 разреза на 6 см, 6 разреза от 7 см и 7 разреза от 9 см. Ние усукваме и изправяме всяка клонка по двойки.

Мъниста от елха

Мъниста от елха


Събираме коледната елха. Ние навиваме нишката подреждане по ред.

Мъниста от елха

Мъниста от елха


Изсипете гипс, разведен с вода, в изба за керамична сол и поставете коледно дърво в него, задайте го точно така, че гипсът да замръзне. Боядисайте гипса отгоре с кафява боя.

Мъниста от елха

Мъниста от елха


Новогодишната красота е готова! Направете го!

Мъниста от елха
Коментари (1)
  1. lenavt
    #1 lenavt госта 28 август 2017 19:20
    0
    Направих ли някога подобни. Много готина декорация за новата година. Вместо смърчови клони. И тя не се руши)))

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини