Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
С появата на социалните мрежи и електронното споделяне на файлове необходимостта от отпечатване на снимки почти изчезна. Те не споделят впечатленията си от пътуване или събитие, снимки на роднини и приятели вкъщи на дивана с тежки семейни албуми в скута си, но през интернет, защото е толкова просто: публикувах снимки в мрежата и за секунда всички ваши „приятели и абонати“ вече могат вижте ги. Новината на новини бързо напуска, снимките на екрана се променят, сливат и индивидуалността на човека е малко презаписана от поредица от репости.
Какво да правя? Направете впечатленията си в албум!
При думата „албум“ съветското ежедневие и албумите, които окупираха гостите, веднага изскачат в главата ми, но сега дизайнът на фотографии придоби чертите на изкуството. Scrapbooking е популярен сред иглите. Първото споменаване за него датира от 1598 г., а през Средновековието е било модерно да се събират стихове, писма, нотки. Момичета изработваха книги с пожелания, стихове, портрети. „Напишете нещо в албума“ бяха помолени от поети, художници на творчески вечери, семейни събирания. “Това не е нищо повече от прародител на съвременния скрапбукинг. Scrapbooking прилича на дизайна на фотоалбум, но в допълнение към снимките, той включва артефакти: бутони, билети за влак, пощенски картички, лъкове за подаръци, стихове и писма, както и много, много повече, които могат да бъдат намерени в къщата. Обикновено албумът е посветен на една тема. Професионалният скрапбукинг е много скъпа и трудна задача. Обектите и фотографиите се обработват така, че да останат непроменени за дълго време, тоест, така да се каже, в продължение на векове. Инструментите за този вид изкуство са скъпи и не винаги се предлагат в Русия. Предлагаме ви да направите „непрофесионален“ скрапбукинг, да проектирате фотоалбуми, посветени на определени семейни събития.

албум с памет


Ще ни трябва:
• Готов магнитен албум с подходяща корица;
• Артефакти, които изглеждат плоски или почти плоски (така че албумът да се затваря добре): билети за филми, менюта в ресторанта, хотелски книжки, бутони, печатни текстове на стихове, писма, SMS (в зависимост от това, за кой албум е съставен, разбира се);
• Избрани и отпечатани снимки;
• Изрезки от списания и вестници: снимки, заглавия, снимки. Ако искате да подредите албум с хумор, тогава те ще ви бъдат много полезни: да присвоите на един от героите на фото картите тялото на Мерилин Монро или Арнолд Шварценегер;
• Ножици, лепило, цветна хартия, хартия с текстури и всичко останало, което може да ви е полезно още;
• Основното, от което се нуждаем, е, разбира се, вкус и въображение.
Ето пример за материали, от които може да се нуждаем:

албум с памет

албум с памет


За да започнете, освободете работното си място и създайте удобство за работа. Имате нужда от достатъчно голямо пространство, за да разгънете всички заглавия, изрезки, снимки и да не се бъркате. Решете темата на албума. Албумите могат да говорят за пътуването, раждането на дете, първата година на брака, сватбата и т.н. Поставяме снимки, артефакти върху магнитните листове на готовия албум. Ето как изглежда страницата на магнитния албум:

албум с памет


Където е необходимо, можете да използвате лепило. Можете също така да използвате парчета плат от любимите си дрехи и памперси, отпечатъци от ръце и отпечатъци както на възрастни, така и на дете, кичури коса на близки и деца, снимки от разкъсани детски книги и т.н., и т.н. Какво друго мога да използвам?
Хороскоп изрезки:

албум с памет


Стихотворения, може би дори ваши:

албум с памет

албум с памет

албум с памет

албум с памет


Фестивални програми:

албум с памет

албум с памет


Есенни листа и снимки от списания:

албум с памет


Нишки от детска коса и ултразвукови снимки:

албум с памет

албум с памет

албум с памет

албум с памет


След като сте изложили всичко, можете да свалите филма. Вместо магнитен албум можете да използвате обикновен албум с картонени листове, но сега има малко места, където можете да намерите такива в продажба. Ето, например, как е проектиран албумът на булката:

албум с памет

албум с памет

албум с памет

албум с памет

албум с памет

албум с памет


Много е добре, ако булката сама направи албум за сватбени желания. Тя може да включва различни пъзели за младоженеца, които той ще реши при възбрана. Разбира се, можете да комбинирате такова творчество с компютърните технологии:

албум с памет

албум с памет

албум с памет


Много е важно да вземете предвид фрагментите, които имате, преди да вземете решение за производството на албума и да определите броя на страниците, както и какво конкретно ще разкаже всяка от тях. В случай на дете, например, това може да бъде:
1. Бременност на майката;
2. Снимки от болницата;
3. Извлечение от болницата;
4. Първия ден у дома;
5. Първата баня, първата разходка;
6. Първи стъпки и думи;
7. Празник на годишнината.

И най-важното, когато правите такъв уникален интериорен предмет, не забравяйте да включите добро настроение!
Коментари (1)
  1. Алина
    #1 Алина госта 6 ноември 2014 г. 12:14
    2
    много прекрасна идея, такъв топъл семеен албум се оказа!

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини