Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Гответе снежен клон
Необичайна композиция ще украси интериора в навечерието на новогодишните празници. Създаваме шедьовър у дома за 2,5 часа. за акцидентен ще ви трябват: клон, сол, вода, коледни играчки под формата на топки, диск, конус или други декорации.

клонка

сол


Стъпка № 1. Изсипете 0,5 л вода в тавата, добавете към нея 4 супени лъжици сол (с пързалка), разбъркайте старателно. Поставяме клон в саламурата, така че водата му да покрива напълно. Можете да натиснете "варя" с лъжици. Слагаме тигана на бавен огън. Не покривайте с капак. Гответе, докато водата се изпари до максимум, а солта придобие кремообразна форма.

Сгответе снежен клон


Стъпка номер 2. Внимателно извадете клона, покрит със солена слана, на широка чиния (дъска за рязане). За да улесните задачата, можете да направите това с пинсети. Оставете за няколко часа да изсъхне.

Сгответе снежен клон


Стъпка номер 3. Приготвяме саксия за цветя за снежен клон. Прикрепяме играчка за коледно дърво към диска с пластилин, топка, след като извадите пластмасовата тапа за ухото. След това инсталираме допълнителни декоративни елементи, в нашия случай това е шишка, листо и кестен. Готово.

Сгответе снежен клон


Стъпка номер 4. Леко изсушен ствол на дървото по-ниско в дупката в топката.
Стъпка номер 5. Украсяваме занаята с импровизирани материали: малки капачки, копчета.

Сгответе снежен клон


Коледният продукт ще бъде напълно готов за един ден.

Сгответе снежен клон


През това време солта най-накрая ще изсъхне и кристализира. Такъв сняг изглежда много интересно и за разлика от памучната вата естествено. Но основното му предимство е, че дори при температура от 40 ° C тя остава в първоначалния си вид. Композицията перфектно ще допълни антуража на Нова година, ще развесели. И накрая, добавете малък постскрипт: в тигана със сол можете да добавите вода отново и повторите процедурата с други обекти многократно.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини