Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Ако имате свободно време и желание да създадете, ви предлагаме да направите светъл и красив топиарий, който може да бъде или декорация за стая, или страхотен, и най-важното, уникален и оригинален подарък.
За да направите топиарий, ще трябва:
- органза червено и зелено;
- топка от пяна;
- тънка тел;
- бели мъниста;
- клечки за зъби:
- пръчка;
- бяла лента;
- гипс;
- саксия;
- зелен сизал;
- силиконов пистолет и лепило към него;
- ножица.

За начало трябва да изрежете кубчета с размер на органза 3x3 cm.

нарязани на кубчета


След това към клечките за зъби, с помощта на силиконово лепило, прикрепете бели мъниста.

прикрепете бели мъниста


Сега можете да започнете да правите пухкави триъгълници. За да направите това, трябва да сгънете квадрата с органзата наполовина, след това отново наполовина. Трябва да излезе малък триъгълник (както е на снимката).

правене на пухкави триъгълници

правене на пухкави триъгълници

прикрепете към клечка за зъби


Тя трябва да бъде прикрепена към клечка за зъби с помощта на жица.

прикрепете към клечка за зъби


Броят на такива триъгълници е почти невъзможно да се изчисли, тъй като зависи от плътността на тяхното местоположение. Затова трябва да погледнете по пътя.

прикрепете към клечка за зъби


За този топиарий минаха 1,5 метра органза, широка 0,5 метра.
Следващата стъпка е да вмъкнете триъгълниците в топката от пяна. Това трябва да се направи така, че да няма бели празнини.

топка от пяна


За да оцветите малко топиария, можете да прикрепите бяло топче до върха на клечката за зъби. Но за това е необходимо да прикрепите триъгълника малко по-ниско, така че да се вижда горната част на клечката за зъби. Такива триъгълници с мъниста трябва да бъдат равномерно разпределени върху продукта.

разпространявайте по продукт


Дъното на топката може да бъде украсено със същите зелени триъгълници. Когато има малък клирънс, можете да фиксирате топиарната основа със силиконово лепило, върху което ще се държи.

разпространявайте по продукт


Изработката е много проста. Можете да използвате всяка права клечка или 5 прости шишчета, залепени заедно. За да изглеждат презентативно, трябва да ги увиете с бяла панделка с всякаква дебелина. В този случай се използва лента с ширина 0,5 cm.

използвайте всяка права пръчка


Когато силиконовото лепило изсъхне, всички отвори трябва да бъдат затворени с триъгълници.

затворете с триъгълници


Сега остава да го "посадим". За това можете да използвате всеки съд или друг подходящ контейнер. Необходимо е да се смаже полистирол в него.

всяка саксия


Това се прави така, че гипсът не позволява на саксията да се спука. Сега можете да изсипете гипс, разреден с вода и да фиксирате топиария в него.

гипс


Можете да украсите саксията с всичко, което имате. Най-добре е да използвате зелен сизал, а отгоре украсете с бели мъниста, които трябва да бъдат фиксирани със силиконово лепило.
Това е всичко, оригиналният и светъл топиарий е готов.

светъл и красив топиарий
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини