Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Имате ли желание да зарадвате любим човек със специален подарък? Исках да го направя много интимен и чувствен. подарък любим? Имаше ли желание да вложиш душа, чувства и топлина в подарък? Има ли човек, на когото искате да кажете думи за любов за първи път? И така, че той да го помни?
Ако сте отговорили положително на всички въпроси, тогава ние сме на път. Тръгвайки на пътешествие, за да създадете подарък, вземете със себе си само положителни емоции, ярки мисли и, разбира се, любов. И всичко това, защото ще създадем малка и красноречива (И, да, да, червена! - както биха казали жителите на Одеса) възглавница за любимия и скъп човек.

Какво ни е полезно за бродерията:
- нишка с червен цвят (2,5 монети бяха достатъчни за моята снимка с размери 30 * 30 см);
- бяло платно (вземете най-малкото платно, картината ще изглежда по-изрядна);
- игла за бродиране;
- схема за бродиране (не предлагам своя собствена схема, тъй като беше с много ниска резолюция и понесе много трансформации от мен);
- обикновена игла;
- бели и черни нишки.
За възглавницата вземаме:
- бяла памучна тъкан за „спално бельо“;
- силикон и / или синтепон;
- червена материя за задната страна на калъфката за възглавници (взех креп сатен - изглежда красиво, но конците пълзят по суровите ръбове. Съветвам ви да проверите червената тъкан за способността да се хвърля.);
- тайна змия с червен цвят;
- щифтове;
- игли, бели и червени нишки;
- за предпочитане шевна машина.
* Не посочвам конкретно размера на тъканта, тъй като картината, платното и подложката могат да бъдат абсолютно всякакви размери. Важно е да запомните едно нещо: когато работите с памук, добавете 1,5-2 см към шевовете, а с креп сатен - 4-5 cm.

Нека се пристъпим към бизнеса!
1. На първо място, трябва да изберете картина, която ще украси възглавницата ви. За щастие няма проблеми с избора на снимки на романтична тема в Интернет. Препоръчително е да изберете квадратна картина. Под избраната картина взимаме платното, като вземаме предвид надбавката за шевове от ръба на картината - 3-5 cm.

изберете картина


2. За по-голямо удобство в процеса на бродиране бих ви посъветвал да шиете черна нишка с размер 10 * 10 кръста в черен конец. Можете да нарисувате решетката с молив или химикалка, но тогава свободното пространство ще трябва да бъде бродирано в бяло.

нарисувайте решетка


3. След като картината за предната страна на възглавницата е готова, е време да се справите със самата възглавница. От бял памучен плат шием традиционно „перо“. Всъщност това е обикновена чанта.

обикновена чанта


4. Използвах както синтетичен зимник, така и силикон. Вземете синтетичен зиматор с правоъгълна форма.

Вземете синтетичен зимник


5. От синтетичния зиматор шием чантата по размер на памучната торбичка.

размера на памучна чанта


6. Поставете торбата от синтетичния зиматор в „наперника“ и я напълнете със силикон.

Сложете чантата


7. Шийте чантата от синтетичен зимник. Този трик ще ни помогне да направим възглавницата перфектна форма и да попречим на силикона да се търкаля на бучки в ъглите на възглавницата.

Шийте торбичка от синтетичен зимник


8. Маркираме с щифтове линията на бъдещия шев за „napernik“.

Маркирайте с щифтове


9. Съветвам ви да направите шев, преди да го зашиете напълно.

Тропосайте бод


10. Внимателно шийте с бял конец в самия ръб.

шев шев


11. Нека вземем змия. Разделете тъканта на гърба на калъфката на две. И от страната, която беше изрязана, отрежете краищата.

шев шев


12. Донесете змията на плата.

Донесете змията на плата

Донесете змията на плата


13. Змията не трябва да стига до ръба на калъфката. Шийте плат от грешната страна.

Донесете змията на плата


14. С помощта на щифтове свържете предната и задната страна на калъфките за възглавници, тъй като те трябва да гледат на финала. Тези щифтове ще служат като ориентир за възглавницата в края.

щифтове ще служат като водач


15. Трудностите за мен започнаха на етапа на шиене на калъфки за възглавници. Първо шийте калъфка за калъфка от предната страна, като се движите на 1-2 см от ръба на бъдещата калъфка (от линията на щифтовете), тоест тя е малко по-широка от зоната на калъфката.Обърнете отвътре навън и шийте по линията на бъдещата калъфка за възглавници. И го върнете на лицето си. По този начин, ръбът на тъканта трябва да бъде вътре. Ако малки нишки стърчат от шевовете, внимателно ги отрежете с ножица за нокти.

бродирана възглавница

бродирана възглавница


Възглавницата е готова! Обичам те и сладки мечти!

бродирана възглавница
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини