Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Запознайте се с покровителката на 2015 г. - Дървената коза трябва да е права, след това през следващите 365 дни тя няма да покаже капризите си и да извади късмет от вашите ръце. Подготовката за Нова година включва декориране на стаята. Тук е препоръчително да използвате дървени предмети, камбани, зелени и сини нюанси. Прекрасно е, ако портретът на Господарката на годината ще се покаже на видно място. Предлагаме да създадем занаят - имитация на часовник със снимка на зелена Коза. Нуждаем се от: албум за рисуване, бои, ножици, дъжд, кръгъл капак от под пластмасови контейнери, лепило, папка за пликове за тетрадки на бутон, лепяща лента, шишарки, кестени.

Предлагаме да създадем занаят


В занаята умишлено доминират зелено, бяло и кафяво. Очакваният гост ги обича. Първо работим с пластмасов капак. Изберете размера на снимката, която ще бъде в центъра на циферблата. Ние отбелязваме приблизителната височина и ширина на лист хартия.

нарисувайте коза


След това търсим картината с изображението на Козела и я копираме (пречертаваме, кръгваме) върху лист А4.

нарисувайте коза


Рисуваме портрета с бои.

нарисувайте коза


Ако е възможно, изрежете завършена снимка, пропускайте добър случай е невъзможно. Измерваме диаметъра на корицата и изрязваме съответния кръг от листа на албума.

фигура с пръчки


Поемаме дъжд, прилагаме го по ръба и отрязваме лента с необходимата дължина. С лепяща лента на няколко места внимателно закрепете дъжда, оформяйки рамка.

Коледни занаяти


Прикрепяме PVA към кръгъл лист с животно с копита от коприна.

Коледни занаяти


Изберете 4 борови шишарки и ги залепете на мястото на числата 3, 6, 9, 12.

Коледни занаяти


Между шишарките разстиламе малки кестени. Ако няма кестени, просто добавете 3 цифри всеки. Шишарките могат да бъдат заменени с малки коледни топки. От старата папка за пликове изрежете 2 стрелки, използвайте пластмаса в областта на бутона.

Коледни занаяти


Прикрепете към циферблата. Бутонът дори ще ви позволи да промените времето на часовника. В нашия случай стрелките показват "23-50". Това е полунощ скоро. Започват чудеса.

Новогодишни занаяти часовник с коза


Часовникът е готов, остава да намерим къде да го поставите.

часа с образа на зелена коза


Дървената коза ще оцени вашите усилия и ще бъде щедра с подаръци през цялата следваща година.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини