Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Днес дънките са се превърнали в неразделна част от гардероба на мъж, жена и дете. Почти всеки сезон се купуват нови. И какво да правя от старото? Оказва се, че те могат да бъдат поставени на ръкавиците на фурната - необходим аксесоар във всяка кухня.
За да шиете лепенка под формата на ябълка, ще ви трябва:
- панталон от стари дънки;
- малък капак от цветна тъкан (за предпочитане памук);
- изолация, например, синтетичен зиматор.

Начертайте форма на ябълка върху лист хартия. Размерът на шаблона е незадължителен, така че би било удобно да се използва бъдещият такт. Поставете шаблона върху крака на дънки и изрежете желаното парче. Ще ви трябват две разфасовки със същия размер.

ябълков модел


Изгладете добре нарязаната част с пара.

желязо


С помощта на маркер или обикновен молив нарисувайте контурите на ябълката от предната страна на клапата.

Tack Apple


Поставете клапата с преведените линии върху синтетичния зимувател, закрепете с щифтове и шийте строго по линията. За да шиете лепенка, е по-добре да регулирате шев с дължина 2-2,5 мм в шевна машина. Линия с тази дължина е оптимална за висококачествено излъчване на продукта.

Tack Apple

Tack Apple


Сгънете получения сандвич наполовина и направете разрез в средата. Приблизително дължината му ще бъде 5 cm.

Tack Apple

Tack Apple


Изрежете лента с дължина 7 см и ширина 3 см. Сгънете я и я зашийте - това ще бъде опашката на ябълката.

Tack Apple


Поставете още един парцал с дънки върху сандвича с прорезаното лице в лице. Използвайте щифтове, за да закрепите и трите компонента на новия сандвич. Прикрепете опашката на ябълката с щифт към вътрешната страна на двата дънки.

Tack Apple


Поставете линията отново върху пишещата машина, ръководена от линията от страната на подплатения полиестер. Не бързайте, опитайте се да стигнете ред по ред!

Tack Apple


Използвайте зигзагообразни ножици, за да отрежете излишната тъкан и изолацията. Ако нямате такива ножици, тогава отрежете цялото излишно с обикновени ножици на разстояние около половин сантиметър от шева, а на местата на закръгляване направете прорези, като не достигнете шева с няколко милиметра. В резултат имаме такава подробност. Гледка от две страни.

Tack Apple

Tack Apple


Завъртете бикото през разреза.

Tack Apple


С помощта на линийка подравнете всички шевове. За да направите това, плъзнете линийката през разреза във вътрешността на ябълката и с ъгъл изтръгнете линията навън. Но не прекалявайте, за да не скъсате конеца!
Изглаждаме получения детайл с пара от двете страни.

Tack Apple


От x / o изрезката изрязахме още един детайл от ябълки, само с около 1 см по-малко от основния. За да направите това, можете да нарисувате по-малък шаблон върху лист хартия или можете да го намалите директно върху тъканта. За целта преведете оригиналния размер и след това нарисувайте по-малък.

Tack Apple


Поставяме памучната заготовка върху основната.

Tack Apple


С помощта на желязо и лепилна мрежа лепим две заготовки.

Tack Apple


Поставяме апликационен шев или малък зигзаг по ръба на памучната заготовка (задайте дължината на шева на 1 и ширината на 3).

Tack Apple


Желязо отново. Халката е готова!

Tack Apple
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини