Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Кайсиево пюре за деца
Кайсията не е мит, а факт. Тялото на растящото дете трябва да получава витамини през цялата година. И къде да ги вземем? Разбира се, в кайсия. Кайсията съдържа много полезни витамини, включително фосфор и магнезий. Оказва благоприятен ефект върху развитието на човешкия мозък и подобрява развитието на скелетната система. Благодарение на високото съдържание на витамин А, кайсията може да подобри зрението.
За да приготвите здравословни плодове за вашето дете за зимата, можете да готвите кайсиев сок, каша или да направите сушене.
Обмислете метода за приготвяне на кайсиево пюре. За готвене се нуждаете от 6 кг кайсия. За картофено пюре са подходящи дори твърде узрели кайсии.
Процес на готвене:

кайсии


1. Пригответе кайсията. Плодовете трябва да бъдат добре измити и камъни. От 6 кг цели кайсии получавате пълна 8-литрова кофа с пързалка плодове без костилки.

кайсиева кофа


2. С помощта на пасатор разбийте кайсиите до хомогенна каша.

Кайсиево пюре за деца


Кайсиите в купа за блендер трябва да се изсипват в малки количества за висококачествено разбиване.

Кайсиево пюре за деца


3. Кутии за готвене. Докато процесът на преработка на кайсия е в ход, трябва да паралелно да стерилизирате консерви. За да направим това, редуваме банките над парата, докато парата напусне консервите. Сухите банки оставете настрана до подходящото време.
4. Получените картофено пюре постепенно се изсипват в един съд. След обработка на всички кайсии, 5 л листа от картофено пюре.
5. Поставете съда с кайсиевото пюре на огъня и го оставете да заври.

гответе картофено пюре


6. След като картофеното пюре заври, намалете котлона на печката. Оставете картофеното пюре да се вари 15 минути. В процеса на готвене трябва постоянно да премахвате пяната.
7. Варените картофено пюре започват да се навиват. Изсипете кайсиевото пюре в подготвените буркани и навийте на руло.
8. Завъртете буркана с картофено пюре, сложете капака. Така правим с всички банки.

Кайсиево пюре за деца


9. Увийте бурканите с картофено пюре с топли одеяла и ги оставете така за 3 дни. Банките трябва да изстинат напълно.
10. След това слагаме готовите картофено пюре в избата.

Кайсиево пюре за деца


Всички консерви, предназначени за употреба от деца, не могат да се съхраняват повече от една година. Затова всяка консерва трябва да бъде маркирана, като се посочва годината на запушване. При запазване на захарта е по-добре да не добавяте. Може да се добави преди употреба. Захарта е добре заменена с мед. В този случай картофеното пюре ще донесе още повече ползи за детето.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини