Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Кутия за бижута
Ако сте собственик на малък брой бижута и няма къде да ги сложите, тогава можете сами да направите място за тяхното съхранение. Може да се направи много проста кутия от импровизирани материали. Вземете картон (2 мм или повече), плат за вътрешната и външната страна, PVA лепило, лепило за момент, четки за лепило, ножици, стек за изглаждане на повърхности и бяла тежка хартия. Вземете украса за капака на кутията, ако е подходящо. Първоначално е необходимо да изрежете заготовките за ковчежето. Кутията има следните параметри: 3x15x8 cm.

Кутията има такива параметри


След като заготовките са готови, сглобяваме капака и основата. Моля, обърнете внимание, че и в двата случая започваме да сглобяваме, като залепваме две дълги страни и след това, прилагайки лепило от три страни наведнъж, залепете късите страни. Закрепете добре, задържайки няколко секунди. Можете да използвате помощта на правоъгълна владетел, за да фиксирате правилно ъглите на стените на ковчега.

започваме да събираме чрез залепване


Когато всички части са сглобени, изрежете и гладете плата за външната страна на кутията. С тази тъкан лепим и вътрешните стени на частите. Тоест, необходимо е да изрежете плата за стените от двете страни, заедно с квотите. За нашия размер на ковчега, платът ще има размер 30х22 см за основата и 21,6х15 см за капака.
Залепваме две части към основната тъкан, така че да няма мехурчета и повърхността да е гладка. За покритието и основата изрязваме тъканта по същия начин: изрязваме квадратчетата от четири страни, отклонявайки се от завоя с 1 см. Накрая на ножиците от ъгъла на изрязването до ъгъла на основата диагонално изрязваме.

залепете вътрешните стени с кърпа


Моделът на залепване на двете части е един и същ. Първо, залепете дългите страни, залепвайки квотите отстрани към картонената основа. След това, огъвайки равномерно страничните квоти на късите части, залепете останалите две страни. Запечатваме го вътре до самото дъно, като помагаме на стека да подравнява ъглите и повърхността на стените.

Модел на залепване


Изрязваме парче картон с размер 2,9 х 8 см. Това ще бъде дял в кутията. По този начин ще създадем няколко отдела. Размерът на отдела зависи от вас. Залепете от двете страни с кърпа на широка основа, оставяйки квоти от 1 см. Необходимо е много гладко и внимателно да отрежете нежеланата тъкан по краищата, които ще бъдат в контакт със стената.

дял в кутията


Намазваме двата отрязани ръба с лепило Moment, а мястото, където ще бъде залепен широкият ръб, намазваме с PVA лепило. Залепваме преградата, за да не оцветяваме стените.

широк ръб залепен


Изрязваме бяла хартия (дебела като хартия от ватман) според размера на вътрешните части на ковчежето и подготвяме плат със същия размер, но с допустими от 1 см.
Залепете хартията върху тъканта, така че повърхността да е равномерна (за това ни е необходим стек). Изрязваме ъглите според шаблона и запечатваме всички квоти.

Изрежете бяла хартия


Преди да залепите вътрешната страна на капака, ние прикрепяме лентата и дантела като декорация, така че краищата да не се виждат. Запечатваме вътрешността на капака със съществуващия детайл.

вътрешната страна на корицата


Кутията за бижута е готова. Сега можете да запазите бижутата си безопасни и здрави!

Кутия за бижута

Кутия за бижута
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини