Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Детски чорапи с норвежки орнамент
За да работите, ще ви трябва:
1. комплект игли за плетене с размер 5 броя № 3. За плетене на детски чорапи е достатъчна средна дължина.
2. конци за плетене Alize Classic, произведени в Турция. Състав 49% вълна и 51% акрил. Теглото на един чиле е 100 грама, общата дължина е 390 метра в чиле. За да работите, се нуждаете от три цвята. Основното бяло и две допълнителни: тъмно синьо и зелено. За чорапи за 3-4 години можете да използвате остатъците от нишката, защото минимална консумация (дори за основния цвят е достатъчна 1/5 чиле).
3. кука № 3 (ще се изисква само за отстраняване на краищата на нишките, покриващи самия продукт).

Комплект цикли:
За чорапи за 3-4 години, размер 25, дължина на краката около 18 см, трябва да наберете 52 бримки с бял конец.

За работа ще се изисква


Оставяме събраните бримки на 1 спица, просто премахваме втората. След това разпределяме 13 бримки на 4 игли за плетене. плетиво започнете с присъединяването на първата и четвъртата игли за плетене. Така от 52 бримки, равномерно разпределени върху 4 работни игли за плетене, трябва да се получи равностранена яма.

Комплект цикли


дъвка:
Еластичната лента се състои от три ивици, две бели и една тъмносиня. Плетенето започва с бял цвят според схемата 2x2, 2 предни бримки х 2. По-удобно е да започнете първия ред с предни бримки. Еластичната лента е плетена 10 реда бяло, след това 10 реда синьо, третата бяла лента от ластик - 10 реда. По този начин височината на венеца ще бъде 7 cm.

Основната част:
Без да добавяте или намалявате броя на бримките след ластика, основната част продължава с бяла нишка само с лицеви бримки. Всички 52 бримки остават върху иглите за плетене. 3 реда преход към основната част са достатъчни

Плетива:
Предпоставка: необходимият брой бримки се прехвърля на 1 спица. Останалите остават на 2 игли за плетене. Работата продължава само по плетене на дължината на петата.
За работа се вземат 26 бримки за 1 игла за плетене. Бяла нишка с лицеви бримки от външната страна, грешна страна при плетене на обратния ред. Така се плетат 7 реда - това е основната височина (приблизително равна на 2 см).
В следващите редове 2 бримки са плетени заедно (от предната страна) според схемата:

8 ред - 8 + 9 бримки и 17 и 18 бримки
9 ред (и всички странни) - всички бримки са сърмени конци
10 ред - 7 + 8 бримки и 17 и 18 бримки
12 ред - 6 +7 контура и 17 и 18 бримка
14 ред - 5 +6 бримки и 17 и 18 бримки
16 ред - 4+ 5 бримки и 17 и 18 бримки
18 ред - 3+ 4 бримки и 17 и 18 бримки
20 ред - 2 + 3 бримки и 17 и 18 бримки
22 ред - 1+ 2 бримки и 17 и 18 бримки

По този начин, петата е затворена върху работната игла остава 9 бримки

Комплект цикли


Необходимо е да продължите работата по следния начин: въз основа на дължината на петата е необходимо да наберете 9 бримки от всяка страна.

гума


Работата с петата е завършена. Работата трябва да получи 54 бримки. Ако сте направили грешка в изчислението някъде, това е наред, винаги можете да добавите липсващия цикъл на този етап.

гума


Плетива крак:
След всички 54 бримки в експлоатация е необходимо да се плетат 3 реда с бяла нишка. След това продължаваме с орнамента.

украшение:
Фигура за изпълнение на лицеви бримки.
Можете да плетете коледно дърво само на един от чорапите - това ще помогне на родителите да научат бебето на концепциите отляво и отдясно, ако сложите (например само на левия крак) чорап с коледно дърво. Сините модели на рапортите са плетени в кръг от целия продукт, коледното дърво е плетено самостоятелно в горната част на стъпалото.

Основно тяло


Можете да изчислите средата на коледното дърво, като просто разделите всички бримки по 2, запазете изчислението от средата на петата (от петия контур на затворената пета)

схема

Плетива пета


Затваряне на продукта:
Затваряме продукта от двете страни с предни бримки съгласно схема 2 заедно 1 отпред 2 заедно, след това 22 отпред, 2 заедно 1 отпред 2 заедно. Във всеки следващ ред бримки става с 2 по-малко. Последните 4 бримки покриват целия продукт. Нарежете останалата нишка на разстояние, достатъчно за плетене на 2-3 бримки. Скрийте върха в пигтейла, получен от затваряне с кука.
Чорапите са готови.

Детски чорапи с норвежки орнамент

Детски чорапи с норвежки орнамент


Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини