Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Американски американски амулет - ловец на мечти
Мнозина са запознати с такова необичайно устройство като мечтател, чийто произход е свързан с древна легенда за индианците. Според легендата сънищата и енергията, плаващи в нощния въздух, попадат в мрежата на уловителя и са вплетени в неговите нишки. Добрата енергия намира изход и се спуска по дългите нишки към спящия човек, като го надарява с мъдрост и помага за решаване на житейски проблеми. И отрицателните сили се заплитат в възлите на тъкане и мъниста, като не намират изход и се разтварят с появата на първите слънчеви лъчи. Ловецът на сънища може да бъде истински амулет, който предпазва собственика от отрицателна енергия и лоша експозиция. В същото време се смята, че само ловецът на мечти, който го е направил със собствените си ръце, притежава истинска магическа сила: по време на производствения процес той е надарен с човешка енергия. Така че, нека преминем към урока, от който ще научите как да направите своя собствена ловец на мечти.

За амулета ще ви трябва:

За амулет ще ви трябва


- пръстенообразна основа. Традиционно амулетът използва върба, усукана в пръстен, но можете да използвате и вътрешния кръг от обръча;
- шнур или конец с дължина от 12 до 14 метра. Нишките не трябва да са прекалено тънки: вълнен конец, плитка или восъчен шнур е подходящ за амулета. Смята се, че, избирайки цвета на нишката за мечтателя, трябва да се даде предпочитание на естествените, "естествени" нюанси;
- дървени мъниста с различни размери. Препоръчително е да използвате естествени материали, но в съвременните капани за сънища се използват и всички видове мъниста, изработени от стъкло, пластмаса или естествени камъни;
- пера. Перата с различни цветове, необходими за амулета, могат да бъдат закупени в магазини за занаяти и скрапбукинг;
- прозрачно лепило за момент;
- ножица.

напредък:

Към пръстена, взет за основа на амулета, трябва здраво да завържете дълъг шнур, оставяйки около 20 от другия ръб свободен за закрепване на мъниста и пера. Започнете плътно обвиване на конеца около основата, като внимавате да не оставите празнини между завоите. Препоръчително е нишката да не се скъса в процеса. След като увиете цялата основа, плътно завържете нишките към шнура, оставен в началото на работата. Всички възли могат да бъдат смазани с прозрачно, бързосъхнещо лепило, за да ги укрепят.

плътно увийте конеца

увийте около основата


След това, близо до възела, трябва да завържете началната нишка, която ще оплете амулета. За да започнете първия ред на мрежата, стъпете на 3-4 сантиметра от началото на нишката и направете контур: увийте обръча по посока на часовниковата стрелка и нанижете конеца в отвора, който се е образувал, затегнете го плътно. Продължете да правите подобни бримки в кръг. В процеса на правене на мечтател, дървени мъниста, черупки могат да бъдат вплетени в паяжина, ако желаете, да ги осигурите с възли.

завържете началната нишка

оплетете амулет

направете подобни бримки


Когато първият ред е завършен, веднага отидете на втория кръг. Сега конецът не е необходимо да се увива около основата, а да закрепи примките на самата нишка, което съставлява първия ред на уловителя на мечти. Продължете да тъчете около следващите редове. Радиусът на отвора вътре в тъканта трябва постепенно да намалява.


отидете на втория кръг

не се увива около основата

постепенно намаляват


Тъкането може да бъде завършено, когато в самия център на капана се образува малък кръг от нишки.Внимателно завържете края на кабела, като го закрепите със сноп. Нанесете малка капка разтворимо лепило върху възела, така че паяжината да не се стопи. Подравнете редовете на тъкане и изрежете края на конеца.

Завършете тъкането


На следващия етап можете да започнете да украсявате амулета. Нанижете мънистата на шнура, оставен преди започване на работа, и ги закрепете с вързоп, за да не паднат. Когато мънистата са нанизани на конец, трябва здраво да завържете края на шнура към основата на перата, избрани за уловителя на мечти.

декорация на амулет


На същото разстояние от шнура направете две от едни и същи „понита” с пера и мъниста.

направете две от едни и същи хвости


За да направите контур за закрепване на капан за мечти, отрежете конец с дължина около 16 сантиметра, като завържете краищата му. Сгънете наполовина и направете възела, както е показано.

контур за закрепване на капана


Вашият личен пазител на мечтите е готов!

Американски амулет
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини